Atvertas senovinis sarkofagas sensacijų nepažėrė

  • Teksto dydis:

Senoviniame 30 tonų sarkofage, kurį ketvirtadienį Aleksandrijos mieste atidarė Egipto senybių reikalų specialistai, nėra nieko nepaprasto ir sensacingo. Kaip praneša laikraščio „Al Watan“ elektroninė versija, tai pareiškė ministerijos Archeologijos ir senybių aukščiausiosios tarybos generalinis sekretorius Mustafa Vaziri.

Pasak jo, „sarkofago turinys skurdus, jame nėra jokių sensacijų, tuo labiau - prakeiksmų“. Atidarę sarkofagą specialistai „jame rado tik kelių mumijų ir žmonių griaučių likučius“. Iš visko sprendžiant, paaiškino M. Vaziri, tai buvo Aleksandrijoje gyvenusios šeimos kapavietė. „Tad gandai, kuriuos atkakliai skleidė daugelis žiniasklaidos priemonių, kad sarkofage yra Aleksandro Makedoniečio palaikai, vėl liko tik gandais“, - pažymėjo mokslininkas.

Prieš sarkofago atidarymą policija ir kariškiai atitvėrė rajoną aplink jo radimo vietą, buvo evakuoti kelių artimiausių namų gyventojai. Pasak pareigūnų, tokiomis priemonėmis „buvo siekiama išvengti dujų, kurių gali būti sarkofage, galimo neigiamo poveikio žmonių sveikatai“.

Liepos pradžioje vienos statybos bendrovės darbininkai, Aleksandrijoje ruošdami sklypą šiuolaikiniam pastatui statyti, aptiko Senovės Egipto laikų sarkofagą. Tyrimo duomenimis, iš juodo granito pagaminto sarkofago svoris - ne mažiau kaip 30 tonų, ilgis - 2,75 metro, plotis - 1,65 metro, o aukštis - 1,85 metro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Mokslininkų ieškomas "Aleksandras" ir dargi "Makedonietios", tai viso labo GEOFIZINIS PROCESAS, kuris dabartiniame Šiauriniame Žemės pusrutulyje vyko I-jo t.pr.m.e. antroje pusėje. Vadinamasis A.M. simbolizavo SIELIUS IR NUOŠLIAUŽAS nuo dabartinių Balkanų- Kaukazo - Himalajų- ir Tibeto KALNŲ! Kadangi šie geofiziniai procesai Žemėje kartojasi 3000 metų periodiškumu, tas pats geofizinis procesas, šiuose kalnų šlaituose. pasi kartos mūsų tūkstantmečio antroje pusėje. TAM BŪTINA RUOŠTIS!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių