„SteelSeries Apex M500“ klaviatūra – paprastumas ir patikimumas viename

  • Teksto dydis:

Kažkodėl įprasta manyti, jog žaidėjams skirta įranga būtinai turėtų pasižymėti neįprastu tarsi kokį erdvėlaivį primenančiu dizainu ir švytėti kaip naujametinė eglutė. Žaidimų klaviatūros dažnai gaminamos su įvairiais korpuso elementais, žymiai padidinančiais jų matmenis ir suteikiančiais specifinio dizaino charakterį, kuris nebūtinai patinka praktiško dizaino ieškančiam žaidėjui. Laimei, rinkoje yra tokių išimčių kaip „SteelSeries Apex M500“ klaviatūra. Būtent apie ją ir yra ši Varle.lt eSporto ir žaidimų įrangos specialistų parengta apžvalga.

Varle.lt eSporto ir žaidimų įrangos specialistai parengė „SteelSeries Apex M500“ apžvalgą.

Komplektacija

Klaviatūros pakuotė yra pakankamai paprasta. Iš pakuotės galima susidaryti pirmą vaizdą apie tai, kaip „SteelSeries Apex M500“ atrodo veikimo metu su įjungtu mėlynu apšvietimu. Komplektacija yra labai kukli. Pakuotėje rasime tik klaviatūrą ir nedidelę instrukciją, kurioje pasakojama, kaip klaviatūrą prijungti prie kompiuterio ir siūlymą atsisiųsti programinę įrangą iš oficialios gamintojo svetainės.

Dizainas ir ergonomika

„SteelSeries Apex M500“ yra pilno dydžio žaidimų klaviatūra su maksimaliai kompaktišku kaip šiam įrenginių tipui korpusu. Joje nerasime nieko nereikalingo, nes čia nėra net stovo delnams. Bendrai klaviatūros ilgis yra kiek daugiau nei 40 cm.

Varle.lt klaviatūrų specialistai pažymi tai, kad 104 klavišus turinti klaviatūra yra pakankamai sunki – ji sveria apie 1,2 kg. Tačiau didesnio svorio ir guminių kojelių dėka klaviatūra absoliučiai neslysta ant stalo. Net ir be ištraukiamų kojelių „SteelSeries Apex M500“ pasižymi nedideliu pasvirimu, tačiau vertinant labai subjektyviai, ji vis tiek atrodo plokščia. Labai apgalvotu ir patogiu sprendimu yra galimybė pakeisti laido kryptį. Galinėje klaviatūros korpuso dalyje yra trys grioveliai laido išdėstymui, todėl naudotojas gali pasirinkti ar laidas bus iš kairės, iš dešinės ar eis per centrą.

„SteelSeries Apex M500“ yra pakankamai aukšta klaviatūra. Nuo stalo lygio klavišų aukštis siekia 3-4 cm, todėl stovo delnams trūkumas turi šiokios tokios neigiamos įtakos patogumui renkant tekstą.

Klavišų išdėstymas čia klasikinis, su dideliais šriftais ir „Backspace“, o štai „Enter“ klavišas čia kiek pamažintas viena eile aukštyje, todėl tikėtina, kad naudotojai, kurie yra pripratę prie „dvieilio“ „Enter“ klavišo, pradžioje sunkiai ant jo pataikys.

Klaviatūros veikimas

„SteelSeries Apex M500“ klaviatūroje pritaikyti gerai žinomi „Cherry MX Red“ mechaniniai jungikliai. Pasak gamintojo nurodomų specifikacijų, reikalinga paspaudimo jėga siekia 45 cN, o klavišų eiga 4 mm, nors paspaudimai užfiksuojami jau ir prie 2 mm. Klavišų reagavimas ir bendrai klaviatūros veikimas tikrai puikiai pritaikytas žaidėjams, kuriems svarbi kiekviena milisekundė.

„Cherry MX Red“ pasižymi lengvais paspaudimais ir minkšta eiga bei santykinai tyliu veikimu. Nors „SteelSeries Apex M500“ yra žaidimams skirta klaviatūra, teksto rinkimui ji taip pat tinka, tačiau prie klavišų paspaudimo lengvumo ir greičio naudotojui reikės įprasti. Galima pastebėti, kad klaviatūra be problemų susitvarko su 10 paspaustų klavišų įvairiose jų kombinacijose. Taip pat reikėtų paminėti tai, kad klaviatūra pasižymi „anti-ghosting“ funkcija, todėl kelių klavišų paspaudimas nėra baisus.

Labai puiki funkcija čia yra galimybė užblokuoti „Windows“ klavišą. Pripažinkite, kad tikrai ne kartą žaidimų metu vietoje CTRL yra tekę paspausti būtent šį klavišą. „M500“ modelyje tereikia paspausti funkcinį ir „Windows“ klavišus ir tokios problemos nebelieka.

Klaviatūroje pritaikytas mėlynos spalvos apšvietimas. Nepaisant to, kad paviršiaus po mygtukais apšvietimas sudaro vientiso šviesos šaltinio įspūdį, iš tikrųjų čia pritaikytas individualus kiekvieno klavišo apšvietimas.

Darbo su klaviatūra parametrų nustatymui naudojama firminė iš oficialaus gamintojo puslapio atsisiunčiama programinė įranga „SteelSeries Engine 3“. Ji leidžia sukurti makro komandas, pakeisti klavišų paskirtį, pakeisti apšvietimo ryškumą ir t.t. Programa naudotis paprasta, ji tikrai lengvai suprantama.

„SteelSeries Apex M500“ – tai paprasta žaidimams skirta klaviatūra be kažkokių ypatingų efektų. Pasak Varle.lt specialistų, ji tikrai patiks naudotojams, kurie ieško klaviatūros su „Cherry MX Red“ jungikliais ir tuo pačiu nenori permokėti už ypatingos stilistikos korpusą, papildomų klavišų masę ir įvairiaspalvį apšvietimą. Vienintelis dalykas, kurio galbūt tikrai trūksta šiai klaviatūrai – tai delnų stovas. Pagrindiniai šios klaviatūros privalumai yra paprastumas, patikimumas ir funkcionalumas. Čia rasime kokybiškus „Cherry MX Red“ jungiklius, monolitinį korpusą, tikrai gražų vienspalvį mėlyną apšvietimą ir programinę įrangą, leidžiančią pritaikyti klavišus savo poreikiams. Ar patogiam žaidimui dar kažko reikia? Spręsti jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių