Tyrimas: Lietuva – tarp pasaulio 4G lyderių

  • Teksto dydis:

Lietuvos mobilusis internetas padėjo mums užimti vietą tarp pasaulinių lyderių. Interneto paslaugų tyrimų bendrovė „OpenSignal“ paskelbė, kad Lietuva yra pirma Europoje pagal mobiliojo 4G interneto aprėptį. Pasaulio mastu Lietuva yra trečia, po Pietų Korėjos ir Japonijos.

Tokį apibendrinimą „OpenSignal“ paskelbė įvertinusi 17 mlrd. matavimų, kuriuos šiemet liepos-rugsėjo mėn. atliko 0,5 mln. mobiliojo interneto vartotojų.

„4G internetas yra svarbi valstybės infrastruktūros dalis. Geras ir prieinamas ryšys leidžia verslui ir žmonėms nuveikti daugiau bei tampa vienu iš šalies augimo variklių. Lietuvos technologijų pažanga yra stebima tarptautiniu mastu ir yra mūsų šalies koziris, juk pasaulyje esame išskirtiniai – turime tiek gerą kokybę, tiek mažas kaina“, – komentavo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„OpenSignal“ surinktų matavimų duomenimis, 85 proc. tinkle praleisto laiko Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojų įrenginiai naudojasi 4G ryšiu. Duomenys pateikiami neišskiriant operatorių.

„OpenSignal“ paskelbtoje 4G interneto greičio rikiuotėje Lietuva yra trylikta ir lenkia visas kaimynes – tarp Baltijos jūros šalių geriau pasirodė tik 11-oje vietoje atsidūrusi Danija. Pirmoje vietoje šiame sąraše yra Singapūras. Lietuvoje vidutinis 4G greitis buvo 29 Mbps (megabitai per sekundę), Singapūre – 45,9 Mbps.

Greituoju 4G internetu gali naudotis 99 proc. šalies gyventojų. Prie tokios aprėpties artėja ir dar greitesnis 4G+ internetas. Jis prieinamas jau 63 proc. gyventojų.

„OpenSignal“ savo tyrime apibendrina duomenis matavimų, kuriuos atliko jų interneto greičio matavimo paslauga naudojęsi žmonės. Tokia technologija leidžia įvertinti dalies vartotojų naudojimosi ryšiu patirtį, tačiau negali užtikrinti visiškai išsamaus aprėpties ir spartos vaizdo.

Visas „OpenSignal“ tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Patikėjau reklama ir įsigijau paslaugų paketą 4G+ internetas. Teko paslaugą išbandyti daugelyje vietovių, nes darbas mobilus. NEPASITVIRTINO. Ryšio nėra arba ryšys lėtas daugelyje vietovių. Kreipiausi į operatorių (Bitės), tačiau paslaugos kokybė nepasikeitė... Vartotojų daug, bet ar jie gauna kokybišką paslaugą?

maziausiomis pensijomis

maziausiomis pensijomis portretas
ir maziausiais darbo uzmokesciais t.p.

BS....

BS.... portretas
Neskleiskite ATVIRO MELO.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių