Vardinę Adolfo Jucio premiją pelnė du Vilniaus universiteto fizikai

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslininkams prof. Bronislovui Kaulakiui ir dr. Juliui Ruseckui už jų mokslinį darbą „Atominių ir sudėtingų sistemų spektroskopija ir stochastiniai reiškiniai“ skirta Lietuvos mokslų akademijos (LMA) įsteigta vardinė Adolfo Jucio premija.

A. Jucio premija įsteigta 1993 m. ir teikiama mokslininkams už vertingiausius teorinės fizikos pasiekimus, rašoma universiteto pranešime. Premijos laureatai renkami kas ketverius metus. Vardinėmis premijomis siekiama įvertinti Lietuvoje vykdomų įvairių sričių mokslinių tyrimų laimėjimus ir skatinti mokslininkų kūrybinį aktyvumą.

Akademikas A. Jucys yra vienas žymiausių XX a. Lietuvos mokslininkų, geriausiai žinomas kaip vienas iš daugiaelektronių atomų teorijos kūrėjų, šiuolaikinės teorinės fizikos pradininkas Lietuvoje. Jo sukurti ir išplėtoti teoriniai metodai plačiai taikomi atomo fizikoje ir panašiose mokslo srityse. A. Jucys daug prisidėjo prie fizikos ir kitų mokslų suklestėjimo ir vystymosi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių