Virtualių būgnų išradėjai įsikūrė buvusioje „Coldplay“ studijoje

Liverpulyje pradedantieji verslininkai sukūrė virtualius būgnus, arba „Aerodrums“, kaip vadina patys išradėjai. Tam, kad galėtumėte mušti ritmą, reikės tik labai greitai filmuojančios kameros ir specialios kompiuterinės programos.

Iš pirmo žvilgsnio virtualius būgnus mušantis muzikantas primena pakvaišusį melomaną, pamėgdžiojantį savo mėgstamą gitaristą. Tačiau perkusininkas Viktoras Nordbergas mosuodamas lazdelėmis iš tikrųjų kuria garsus. „Aerodrums“ – tai virtualus muzikos instrumentas.

Prancūzas Yannas Morvanas – vienas iš šio instrumento išradėjų. Drauge su perkusininku V. Nordbergu jis demonstruoja, kaip visa tai veikia. Ant lazdelių ir ant būgnininko pėdų yra specialūs antgaliai. Dideliu greičiu filmuojanti kamera fiksuoja jų judėjimą ir šiuos duomenis siunčia į specialią kompiuterinę programą.

„Dėl labai greitai filmuojančios kameros fiksuojama labai tiksli judesių trajektorija. Kai įsivaizduoji, kad lazdele trenki į menamą būgną, judesys staiga stabteli. Kompiuteris šį momentą užfiksuoja“, – pasakoja vienas „Aerodrums“ išradėjų.

„Aerodrums“ įsikūrę Paro gatvėje Liverpulyje. Tai labai gyvas rajonas, kuriame daug muzikos klubų ir startuolių. Paro gatvėje įsikūrusi studija kadaise priklausė grupei „Genesis“. Daugybė muzikantų, tarp jų ir „Coldplay“, čia įrašinėjo savo albumus. Dabar šiame pastate įsikūrusi ir dviejų žmonių komanda „Aerodrums“.

„Nuo čia visai netoli iki „Baltic Triangle“, kuriame įsikūrę daug kūrybingų žmonių. Daug grafinio dizaino menininkų, muzikantų. Tai savotiškas Liverpulio atgimimo simbolis“, – sako Y. Morvanas.

Mintis sukurti virtualius būgnus jam kilo tada, kai dabartinis jo verslo partneris įstojo į koledžą ir paliko Liverpulį, o drauge išsivežė ir visus savo būgnus.

Jis gyveno Dubline, studentų nuomojamame bute, bet labai norėjo mušti būgnus. Taip prasidėjo grandininė reakcija. Pirmasis „Aerodrums“ instrumentas atsirado 2012 metais.

Plačiau apie būgnus – „Euromaxx“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių