5 būdai, kaip paįvairinti greitai paruošiamus makaronus

  • Teksto dydis:

Kažkas yra pasakęs, kad noras valgyti paverčia mus dievais virtuvėje. Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, nes kartais net ir iš kirvio košę gebame išvirti arba netikėtai sukurti tokių kulinarijos šedevrų, kuriais liekame nustebinti patys. Vieną populiariausių pasaulyje patiekalų – sriubą iš greitai paruošiamų makaronų - ypač paprasta paruošti, tačiau kaip ją paįvairinti, kad ji virstų tobulo skonio patiekalu?

Vienas iš būdų, kaip paįvairinti greitai paruošiamų makaronų skonį, suteikiant jiems pikantiškumo: įpilti sojų padažo, čili pupelių padažo, įdėti kario miltelių ar šliūkštelėti acto. Jei greitai paruošiamų makaronų prieskoniai sūresni, tai, gardinant juos papildomais padažais, pastarųjų tereikėtų pilti tik pusę pakelio. Dar galima į greitai paruošiamų makaronų sultinį įberti baltųjų pipirų, įpilti sezamo aliejaus ar net išspausti citrinų arba laimo sulčių, kad būtų sukuriamas vos rūgštokas skonis.

Kiaušiniai visada tiks prie makaronų

Kiaušiniai yra vienas universaliausių greitai paruošiamų makaronų priedų. Paprasčiausia ką galite padaryti – tai sudėti kiaušinius į šaltą vandenį ir pradėti juos virti. Kai vanduo užverda, kiaušinius derėtų dar pavirti 1-2 min. ir tuomet sudėti į vandenį makaronus. Jei jums pavyks tinkamai suderinti laiką, tai makaronai ir kiaušiniai išvirs vienu metu. Tada į išvirtus makaronus galite įpjaustyti išvirtus kiaušinius. Toks patiekalas yra sotus, tikrai lengvai ir greitai paruošiamas.

Salotos, daigeliai ir šaldytos daržovės

Greitai paruošiamus makaronus galima paįvairinti įvairiomis salotomis, saulėgrąžų, pupelių daigais arba šaldytomis daržovėmis. Špinatų lapelius, Romanines salotas, daigelius, plonai supjaustyto kopūsto griežinėlius, rėžiukus galima įmesti į jau paruoštą greitai paruošiamų makaronų sriubą ir, palaukus porą minučių, valgyti. Daržoves, kurias reikia truputį pavirti, tokias kaip brokoliai, žiediniai kopūstai, žirniai, sniego žirniai, susmulkintos morkos arba šaldytos daržovės, rekomenduojama sudėti į puode verdamą greitai paruošiamų makaronų sriubą. Kai daržovės šiek tiek apverda, galima tokią sriubą patiekti.
Be mėsos nė dienos
Mėsos gerbėjai greitai paruošiamus makaronus gali paįvairinti vištienos krūtinėle, vištienos petelių „tulpėmis“, kiaulienos nugarine, šoninės kepsniais. Mėsą reikėtų supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą ir kartu su norimais prieskoniais pavirti, tada įdėti greitai paruošiamus makaronus ir dar pavirti kelias minutes. Makaronus rekomenduojama patiekti kartu su virta mėsa. Norintiems keptos mėsos, galima ją pakepinti keptuvėje arba ant grotelių ir patiekti su jau išvirusiais makaronais. Prie makaronų taip pat tinka ir vytintos mėsos gabalėliai.

Paįvairinti riešutų sviestu

Martha Stewart, žymi amerikiečių verslininkė, kulinarinių knygų rašytoja ir televizijos laidų vedėja, turi savo mėgiamą greitai paruošiamų makaronų paįvairinimo būdą, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti mažų mažiausiai keistas. Moteris į greitai paruošiamų makaronų sriubą įdeda porą šaukštų riešutų sviesto. Taip sutirštindama sultinį ir paruošdama tikrai nebrangią Tailande ypač populiaraus patiekalo Pad Thai variaciją. Šiam patiekalui 2011 m. atiteko 5 vieta Pasaulio skaniausių patiekalų 50-tuke, kurį paskelbė CNN.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių