5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

  • Teksto dydis:

Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių produktų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiką, tačiau taip pat maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus.

Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti bei pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį bei spalvą.

Vaisinio kremo gamybai reikia visai nedaug produktų ir pastangų, tačiau jo skonis niekada nenuvilia.

N. Juchnevič visų pirma siūlo išmėginti kivių ir braškių kremą, kuris tinkamai paruoštas tiesiog tirps burnoje.

1. Egzotiško skonio mėgėjams – kivių ir braškių kremas

Reikės:

4 kivių,

350 g braškių,

1 v. š. citrinos sulčių,

300 g maskarponės sūrio,

2 v. š. cukraus,

Gaminimas. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase. Jeigu norite efektyvesnio vaizdo ant torto, vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais. Pagamintą biskvitą ar tortą pertepkite šiuo kremu ir dar atskirai papuoškite vaisiais.

2. Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas

Reikės:

400 ml grietinėlės,

425 ml mėgstamų konservuotų vaisių,

300 ml jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite),

20 g želatinos,

3 v. š. cukraus,

Gaminimas. Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Tuomet išbrinkusią želatiną ištirpiname ir atvėsiname. Pilame po vieną šaukštą jogurto ir viską išplakame mikseriu. Plakdami į jogurtą įdėkite po kelis šaukštus grietinėlės ir vėliau atsargiai išmaišykite, kad kremas nesukristų.

3. Apelsinų uogienės ir sviesto kremas

Reikės:

350 g minkšto sviesto,

4 stiklinių cukraus pudros,

¼ a. š. druskos,

1 a. š. vanilės esencijos,

2 v. š. pieno arba grietinėlės,

3 v. š. apelsinų džemo arba uogienės.

Gaminimas. Džemą arba uogienę sutrinkite trintuvu, o minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite vanilės. Kremo tirštumui reguliuoti pagal situaciją naudokite grietinėlę arba pieną.

4. Juodųjų serbentų kremas

Reikės:

200 g juodųjų serbentų,

60 g cukraus,

10 g želatinos,

2 v. š. vandens.

Gaminimas. Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite.

5. Vyšninis kremas

Reikės:

500 g riebios grietinėlės,

200 g graikiško jogurto,

1 v. š. vanilės ekstrakto,

½ puodelio cukraus.

Gaminimas. Dubenyje plaktuvu išplakite visus produktus iki standumo. Jei nenorite viską plakti vienu sykiu, išplakite atskirai ir tuomet viską gerai išmaišykite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Kaip pagamint vysnini krema be vysniu. Idomu.

Lol

Lol portretas
Lol
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių