B. Nicholson: jei šventės nesukursim patys, ji pati neateis (receptas)

  • Teksto dydis:

Vasario 16-ąją reikia ne minėti, o švęsti – įsitikinusi kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson. Žymi moteris kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

„Liūdnoka, bet mūsų atlikta apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 2000 respondentų rodo, kad net trečdalis mūsų tautiečių niekada nešvenčia valstybinių švenčių. O juk tik nuo mūsų pačių priklausys, ar Lietuvos šimtmečio šventė atkeliaus į mūsų namus ir širdis. Net neabejoju, kad šią svarbią dieną netrūks viešų renginių, tačiau namuose šventę kursime patys, tad siūlau jau dabar pradėti galvoti, kaip vasario 16-osios šventė gali būti atšvęsta kiekvieno namuose“, – sako B. Nicholson.

Pasak kulinarės, būtent noras paraginti lietuvius valstybės šventes švęsti kaip savo asmenines paskatino parengti specialų „Beatos virtuvės“ žurnalo numerį bei šiai temai dedikuoti 6 LRT laidas „Beatos virtuvė“. 

„Aš pati asmeniškai tikiuos per Vasario 16-ąją sukviesti pas save būrį draugų, o iš trijų žurnale „Beatos virtuvė“ pasiūlytų meniu savo šventei tikrai rinksiuos smetonišką meniu. Išbandžiusi ne vieną dešimtį receptų iš senųjų receptų knygų, sakau – vasario 16-ajai drąsiai galite semtis įkvėpimo iš tarpukario Lietuvos virtuvės, tikrai nenusivilsite, o kai kas tikriausiai net bus įtraukta į jūsų geriausių receptų užrašus. Tradicijas kuriame patys, galbūt kaip tik šiemet ir aš, ir jūs pradėsite kurti savo Vasario 16-osios šventimo namuose tradicijas“, – sako B. Nicholson ir kaitytojams siūlo ruginio meduolio receptą.

Meduoliui pasigaminti prireiks:

300 g visų grūdo dalių ruginių miltų,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

1 šaukštelio meduolių prieskonių,

3 kiaušinių,

200 g grietinės,

120 g sviesto ir dar šiek tiek formai patepti,

150 g medaus,

80 g cukraus,

100 g graikinių riešutų ir dar šiek tiek papuošti,

3 šaukštų miltelinio cukraus,

1 citrinos sulčių,

džiovintų spanguolių papuošti.

Gaminimas. Dubenyje sumaišome miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius. Kitame dubenyje kiaušinius lengvai suplakame su grietine. Supilame į dubenį su miltais ir išmaišome. Mažame puodelyje ištirpiname sviestą ir medų, supilame viską į tešlą, išmaišome. Į nedidelę keptuvę suberiame cukrų ir jokiu būdu nemaišydami pakaitiname, kol jis ištirps ir pradės karamelizuotis. Į tešlą supilame karamelizuotą cukrų, suberiame pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes. Iškepusį meduolį paliekame atvėsti. Gaminame glajų: miltelinį cukrų sumaišome su vienos citrinos sultimis. Glajus turi būti vidutinio tirštumo. Meduolį apliejame glajumi, papuošiame graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis. Skaniausias su arbata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu joooo..,

Nu joooo.., portretas
baik vogti receptus ir pardavineti kaip savo...

Ona

Ona portretas
Aš tai prisimenu ją karjeros pradžioje, su tomis giliomis iškirptėmis ir man visai neskanūs tie jos receptai. Ir jie tikrai prasti, neišbaigti, neaiškūs, reikia daug pačiam žinoti, kad kažką valgomo pagal juos pagaminti. Prasta gaspadinė visiškai.

cile

cile portretas
svente mums kai nematom tavo taukuotos barzdos,,kai ilendi i ekrana is kart svente mums baigiasi,kiek tu dar smeksciosi ,ikyri boba,zino kad jos niekas nemegsta ir jos klecku neverda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių