- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiandienos receptas – greitai paruošiamas bananinis džemas, kuris puikiai tiks sotiems užkandžiams su itališka duonele. Bananinio džemo receptas ir sumuštinių receptas – du viename.
Sudėtinės dalys:
Bananas, 2 vnt.
Riešutai, 1/2 stiklinės
Rudas cukrus, 3 v. šaukštai
Citrinos sultys, 3 v. šaukštai
Cinamonas, 1/3 a. šaukštelis
Druska, pagal skonį
Itališka duonelė, 100 g
Gaminimas:
Pirmiausia ruošiame džemą. Į dubenį dedame gabalėliais laužytus bananus, sutriname juos šakute iki tyrės, užpilame citrinos sultimis ir ruduoju cukrumi (po tris valgomuosius šaukštus), išmaišome. Bananų tyrę dedame į mažą prikaistuvį ir perkeliame ant viryklės (vidutinė kaitra). Maišant leidžiame užvirti ir paviriname bent 1 min., įmaišome cinamono ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Bananinis džemas baigtas.
Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių. Kepimo formos krašte paskleidžiame pusę stiklinės žemės riešutų, likusią dalį keimo formos užpildome itališkos duonos riekutėmis. Kepame apie 3 min., tuomet išimame riekutes, o riešutus paliekame kepti dar 3-4 min., kol įgaus rudo atspalvio ir apkeps. Riešutus beriame į švaraus rankšluosčio vidurį, užlekiame kraštus ir sunkiu daiktu (pvz. puodeliu arba kočėlu) plakame, kol suskaldysime riešutus. Skaldytus riešutus sumaišome su geru žiupsniu druskos.
Darome sumuštinius. Itališkos duonelės riekę aptepame bananiniu džemu ir apibarstome sūdytais kepintais žemės riešutais. Skanaus!
P.S. produktų kiekio užteks pavalgyti dviems suaugusiems žmonėms.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...