Beata siūlo išbandyti: šį patiekalą lietuviai gamina jau kelis šimtus metų

„Tikrai niekam nereikia pristatyti zrazų – nežinau, ar esate juos gaminę, bet tikrai esate apie juos girdėję. Tai – labai senas patiekalas, pirmą kartą šaltiniuose minimas, regis septynioliktame amžiuje“, – zrazų, kartais dar vadinamų aukštaitiškais vyniotiniais, istoriją pasakoja kulinarė Beata Nicholson. Ir priduria: nors manoma, kad šio patiekalo kilmė – lenkiška, tai – dažnas patiekalas ant lietuvių stalo.

Anot B. Nicholson, yra kelios šio patiekalo variacijos, bet paprastai zrazai gaminami iš jautienos ir įdaromi grybais ir juoda duona.

Zrazams pasigaminti prireiks jautienos nugarinės, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus, sviesto, svogūnų, šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, džiovintų baravykų, juodos ruginės duonos, jautienos sultinio, morkų, grietinės ir krapų.

Receptą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andzelika

Andzelika portretas
Labai " neskani" nuotrauka, net recepto nesinorisi bandyti.

Inga

Inga portretas
Kodėl reikia kaltinti receptų vagystėmis? Ji kaskart pasako ir parašo, kad būtent šie receptai buvo skirti laidoms apie Lietuvos šimtmetį. Ir jie visi paimti iš senų kulinarinių žurnalų arba knygų. Kai kuriuos naudoja originalius, kitus kažkiek pakeičia. Niekada nesakė, kad tai jos kurti receptai. Reikia klausytis arba įsiskaityti.

brrr

brrr portretas
pagaminus reikia moketi ir pateikti. Si nuotrauka yra tikra katostrofa.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių