G. Ramsey moko, kaip iškepti tobulą kepsnį

  • Teksto dydis:

Gordonas Ramsay, laikomas vienu geriausių ir geidžiamiausių pasaulio virėjų, moko, kaip namuose išsikepti tobulą kepsnį.

Niujorkietiškas kepsnys

Ingredientai:

jautiena;

druska;

šviežiai malti pipirai;

sviestas;

česnakas;

alyvuogių aliejus.

Naudokite daug druskos ir pipirų, įtrinkite mėsą ir spustelėkite ją pirštais. Kuo storesnis kepsnys, tuo daugiau prieskonių reikės.

Stipriai įkaitinkite keptuvę ir prispauskite mėsą prie jos dugno. Kepkite 2–3 minutes iš abiejų pusių. Kepdami antrą kepsnio pusę keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įdėkite česnako skiltelę. Šaukštu pilkite sviestą ant kepsnių. Iškepusią mėsą palikite šiek tiek atvėsti ir tuomet supjaustykite.

Kaip iškepti tobulą kepsnį, rodo pats G. Ramsey.

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

4–5 porcijoms

Mėsos kukuliams reikės:

500g smulkiai maltos jautienos faršo;

1 labai smulkiai supjaustyto svogūno;

1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;

50 g baltos duonos džiūvėsių;

25 g tarkuoto čederio sūrio;

2 šaukštai pjaustytų petražolių;

jūros druskos ir juodųjų pipirų;

1 didelio kiaušinio;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 labai smulkiai supjaustyto svogūno;

1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;

120 ml sauso baltojo vyno;

2 po 400 g skardinių pjaustytų pomidorų;

100 ml vandens;

1–2 šaukštelių cukraus.

Gaminimo būdas

Sumaišykite maltą jautieną, svogūnus, česnakus, džiūvėsėlius, sūrį ir susmulkintas petražolės. Į gautą masę supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite rankomis.

Drėgnomis rankomis padarykite 16 mėsos rutuliukų. Per daug nesuspauskite. Išdėliokite rutuliukus ant pjaustymo lentelės, uždenkite maistine plėvele ir bent 30 minučių palaikykite šaldytuve.

Tuo metu padarykite pomidorų padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol jie įgaus iki auksinę spalvą.

Šiek tiek padidinkite ugnį ir supilkite vyną. Leiskite jam pradėti virti ir tuomet perpus sumažinkite ugnį. Sumaišykite pomidorus, vandenį ir cukrų. Nuo pomidorų likusias sultis sumaišykite su druska ir pipirais. Kepkite 10–15 minučių, kol pomidorai suminkštės.

Įkaitinkite plačią keptuvę su aliejumi ir kepkite mėsos kukulius 5 minutes, dažnai vartykite, kad visi šonai būtų apskrudę. Ant jų užpilkite pomidorų padažą ir virkite dar 10–15 minučių, kol kukuliai išsitroškins.

Serviruodami kukulius su padažu ant jų uždėkite kapotų petražolių. Prie šio patiekalo puikiai tiks švieži makaronai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių