Gausus cukinijų derlius: ką iš jų pagaminti?

  • Teksto dydis:

Maisto gaminimo virtuozai siūlo platų pasirinkimą patiekalų, kuriuos gaminant naudojama cukinija. Tad jei jūsų sode užderėjo gausus cukinijų derlius, užsirašykite šiuos cukinijų patiekalų receptus.

Pasak maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės Renatos Ničajienės, cukiniją galima panaudoti įvairiems patiekalams: įberdami pikantiškų prieskonių galime pagaminti puikų troškinį, peraugusias cukinijas pagardindami kardamonu ir cinamonu galime pagaminti džemo.

Taip pat iš cukinijų galima pasigaminti vieno kąsnio užkandžių.

„Kad griežinėlis būtų traškus, jį reikėtų padrėkinti su druska išplaktame kiaušinio baltyme ir išvolioti džiūvėsėliuose arba maltuose kukurūzų dribsniuose. Kepti aukštoje 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių apšlaksčius šaukštu alyvuogių aliejaus“, – pataria R. Ničajienė.

Maisto tinklaraštininkė prisipažįsta itin mėgstanti cukinijų lazaniją.

„Gaminant cukinijų lazaniją yra nenaudojami makaronų lakštai. Vietoj jų naudojamos cukinijos, kurios yra plonai supjaustomos ir sluoksniuojamos su mėsos padažu“, – pasakoja R. Ničajienė.

Kulinarinių knygų autorė pateikia cukinijų salotų receptą.

Kaip jas pagaminti, žiūrėkite įraše.


Šiame straipsnyje: cukinijosreceptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių