Mėsainių šventėje – receptai ir valgymo varžybos

  • Teksto dydis:

Aluje virti svogūnai, dešrelės, šoninės ir viskio džemas. Tai tik dalis sudėtinių dalių, padėsiančių sukurti išskirtinį mėsainio skonį.

Mėsainiai, populiariai vadinami burgeriais, ir toliau išlieka madingi ne tik restoranuose ir užkandinėse, bet ir namuose. Virtuvės šefas Tomas Ragauskas, sako, kad mėsainis yra pačioms įvairiausioms improvizacijoms ir naujų skonių paieškai puikiai tinkantis patiekalas.

„Mėgstu žaisti, improvizuoti ir atrasti naujas skonio natas, suderinti tai, kas atrodo nesuderinama. Pavyzdžiui, pateikti sultingą mėsainį su skystai keptu kiaušiniu, ar prie mėsainio pasiūlyti grilintų marinuotų arbūzų. Puikų skonį suteikia ir šiek tiek netradiciškai paruošti priedai, pavyzdžiui, šoninės-viskio džemas, aluje virti ar šiek tiek kitaip marinuoti svogūnai, pagal save pagamintas barbekiu padažas“, – vardijo pašnekovas.

Dar viena gudrybė, kurią dažnai naudoja ir geriausios pasaulyje virtuvės – mėsainiams naudoti iš šviežių dešrelių išimtą mėsą. Ji, pasak T. Ragausko, suteikia mėsainiams skonio ir sultingumo.

Daugiau įvairių gudrybių ir paslapčių, kaip paruošti nepakartojamą mėsainį, T. Ragauskas atskleis Kaune, gegužės 28 d. prekybos miestelyje „Urmas“ vyksiančioje šventėje „Burger fiesta“.

„Turintiems savo firminį mėsainio paplotėlį pasiūlysiu, kaip pasigaminti savo firminį prieskonių mišinį mėsai, kaip paruošti ją sultingą. Pateiksiu prieskonių mišinius ir dar kelias paslaptis, kaip netikėtai pagardinti mėgstamas bulves prie mėsainio, kaip naujai jas atrasti. Visus receptus dalinsime renginio metu, duosime paragauti ir patarsiu kiekvienam asmeniškai“, – žada daugiau kaip 15 metų virtuvės šefu dirbantis profesionalas.

„Maisto klubo“ rengiamoje šventėje jis pats stos prie grilio, keps įvairiausių skonių mėsainius ir vaišins jais susirinkusius.

„Dabar neretai šeimos varžosi, kurios gaminami burgeriai yra geriausi. Manau, kad apsilankę „Burger fiestoje“ geriausią šeimos receptą galėsite papildyti naujais skoniais ir nustebinti jais savo draugus“, – sakė T. Ragauskas.

„Burger fiesta“ – pirmasis didelis tinklaraščio „Maisto klubas“ organizuojamas renginys.

„Džiaugiamės, kad nuo šiol skleisti maisto kultūrą Lietuvoje galėsime ne tik internete, tinkalaraštyje, bet ir viešuose renginiuose, kur žmonės patys galės viską pamatyti, išbandyti, paragauti, užuosti“, – sakė tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė.

Šventėje galėsite bus galima ne tik pamatyti, kaip ruošiamas maistas, gauti receptų ir konsultacijų, mėgautis maistu, bet ir sudalyvauti mėsainių valgymo varžybose. Beje, bus surengta ir paskaita, apie tai, kaip teisingai juos reikia valgyti.

Šventės lankytojams liūdėti neleis gatvės muzikantų ir didžėjaus pasirodymai. Vaikai taip pat nenuobodžiaus – kiekvienas galės nupiešti po savo svajonių mėsainį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Valgykit tą šlamštą - nesveiką maistą kur nors kitur.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių