- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Laidoje „Gardu Gardu“ Gian Luca pagamins apelsinų sultyse troškintą ir sūrio lazdelėmis įdarytą kiaulienos sprandinę, o Ali Gadžijevas paruoš desertą – karamelinės maskarponės ir kokoso drožlių kremu įdarytas tartaletes.
Kaip ir visos taisyklės taip ir susiformavusios laidos „Gardu Gardu“ tradicijos kartais turi išimčių. Dažniausiai vėluojantis italų kilmės laidos vedėjas Gian Luca šį šeštadienį į laidą ateis pirmas! Negana to, laidą jis pradės ne nuo tradicinio kavos puodelio, o nuo košės. Tuo metu pavėlavęs Ali bando „susikauti“ su Gian Lucos išmaniuoju kavos aparatu, tačiau nesėkmingai ir pirmają šios laidos virtuvės kovą laimi Gian Luca, išviręs puikią košę savo kolegai.
Sūrio lazdelėmis įdaryta kiaulienos sprandinė, troškinta apelsinų sultyse
500 ml pieno
250 g kukurūzų kruopų
20 g sviesto
500–600 g kiaulienos sprandinės
2–3 sūrio lazdelės
6 apelsinai
2 skiltelės česnako
2 rozmarino šakelės
2 a. š. druskos
1 a. š. miltų
Pipirų
Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas. Peiliu įkišti sūrio lazdeles į mėsos gabalą. Troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir ant didelės ugnies iš visų pusių apskrudinti mėsą. Tada sumažinti ugnį ir užpilti mėsą iš penkių apelsinų išspaustomis sultimis. Į troškintuvą įmesti rozmarino šakelę, porą česnako skiltelių, įberti druskos, pipirų ir uždengti. Troškinti ant silpnos ugnies 40-60 min. Nuo likusio apelsino plonai nulupti žievelę ir supjaustyti ją siaurais šiaudeliais, o apelsino vidų išpjaustyti, kad liktų be baltų odelių. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, sumesti į troškintuvą. Atskirame puode užvirti pieną, įberti žiupsnelį druskos, nukelti nuo ugnies ir suberti kukurūzų kruopas. Gerai išmaišyti, vėl padėti ant ugnies ir 2 min. pakaitinti maišant. Išmaišytą košę paskleisti kepimo inde ant kepimo popieriaus, išlyginti paviršių ir uždėti sviesto bei rozmarino šakelę. Palikti, kol ištirps sviestas. Išimti ištroškintą mėsos gabalą ant lentelės ir papjaustyti norimo storio riekelėmis. Į karštą padažą įberti miltų ir gerai išmaišyti. Mėsą patiekti su supjaustyta kukurūzų koše ir užpilti padažu su apelsinų gabaliukais.
Karamelinės maskarponės kremu įdarytos šokoladinės tartaletės
1 pakuotė šokoladinių tartalečių
Įdaras:
150 g grietinėlės
120 g cukraus
1 vanilės ankštis
90 g sviesto
300 g maskarponės sūrio
2 valg. š. kokoso drožlių
Papuošimas:
200 g grietinėlės
1 žalioji citrina
Gaminimas. Užvirti grietinėlę su vanilės ankšties sėklomis. Į kitą puodą suberti cukrų ir jį kaitinti, kol pradės lydytis. Tada atsargiai puodą judinti, kol cukrus visiškai išsilydis ir į jį pastoviai maišant atsargiai supilti užvirusią grietinėlę. Tada po gabaliuką sumesti sviestą ir maišyti, kol visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies, suberti kokoso drožles, gerai išmaišyti, sudėti maskarponės sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Supilstyti į tartaletes ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų. Elektriniu plaktuvu išplakti grietinėlę papuošimui ir į ją įmaišyti smulkiai tarkuotą žaliosios citrinos žievelę. Gerai išmaišyti, sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusias tartaletes. Apibarstyti žaliosios citrinos žievele.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Trys mėgtamiausi B. Nicholson receptai su duona1
Nors kadaise Beata Nicholson ir bandė iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, kulinarė netruko suprasti, kad sprendimas atsisakyti vienos ar kitos grupės maisto produktų jai nei tinka, nei patinka, o galų gale, jo ir nebūta teisingo. ...
-
Patarė, kaip išsikepti itin skanią naminę duoną2
Naminė ką tik iškepta duona kiekvienoje virtuvėje savaitgalio rytą sukuria tikrą stebuklą. Taip sako kulinarė Beata Nicholson ir priduria, kad ją duoną kepti suviliojo kolegė – laidos „Beatos virtuvė“ dailininkė Laura Kalve...
-
Saldi dovana Lietuvai – šimtas tortų
Renata Ničajienė – maisto tinklaraščio "Sezoninė virtuvė", ne vienos kulinarinės knygos autorė. O štai naujausią jos projektą "100 tortų Lietuvai" įkvėpė ne tik meilė maistui, bet ir šilti jausmai t...
-
Šašlykų sezonas prasideda: trys originalūs receptai
Šiltasis sezonas neatsiejamas nuo jaukių pasibuvimų gamtoje, o pagrindiniu tokio laisvalaikio akcentu neretai tampa viliojantis, ką tik iškeptų šašlykų aromatas. Ko gero firminį šašlykų receptą Lietuvoje turi d...
-
Ekspertas pataria: sumuštinis pusryčiams, pietums ir vakarienei? Įmanoma!
Vaikų ir suaugusiųjų mylimas sumuštinis dažnai nėra laikomas sveiku maistu, tačiau mitybos specialistas prof. dr. Rimantas Stukas teigia, kad sumuštinis – be reikalo nuvertinamas. ...
-
TOP 8 prieskoniai ne tik patiekalams, bet ir puikiai savijautai
Mūsų laikais vartotojų susidomėjimas sveikatą stiprinančiomis prieskonių savybėmis yra pasiekęs patį piką. Prieskonių paklausa vienam gyventojui yra išaugus apie 300 proc. nuo 1966-ųjų metų (USDA/Economic Research Service, 2007). ...
-
Savaitgalio pietūs: šefė siūlo, ką įdomaus pasigaminti1
Rekomenduoja Daiva Kovzan, šefė-konditerė, maisto ruošimo technologijų vyr. mokytoja, maisto tinklaraščio "Priestalo.lt" įkūrėja ir autorė. ...
-
Nealkoholinių gėrimų mada: jau pasiūlė vyno ir džino skonių gėrimus2
Valgant restorane nebūtina maistą užsigerti tik vynu ar vandeniu. Naujoviškiems nealkoholiniams kokteiliams skonį suteikia žolelės, vaisiai ir kitokie ingredientai. ...
-
Sportuojantiems – greitai paruošiamas ir skanus maistas po treniruotės
Tam, kad sveikas gyvenimo būdas išties būtų sveikas, būtina paisyti trijų aspektų: pakankamai miegoti, gyventi fiziškai aktyviai bei laikytis taisyklingos mitybos principų. ...
-
Velykų stalui: apsnūdusio kulinaro meniu
Kūrybinės krizės ištinka ne tik rašytojus ar tapytojus, bet ir kulinarijos meno kūrėjus. Gebėjimas greitai ir neskausmingai įveikti tuščio puodo sindromą skiria profesionalą nuo mėgėjo. Ką daryti, jei pastarąjį ši kri...