Kaip skaniai kovoti su cholesteroliu?

  • Teksto dydis:

Cholesterolis, daugeliui labiausiai pažįstamas dėl širdies darbą trikdančių ligų sukėlimo, gąsdina ir jaunus ir vyresnius. Siekiant palaikyti rekomenduojamą cholesterolio kiekį  organizme svarbu tinkama mityba, tačiau net ir laikantis dietų, jo kiekis kraujyje gali padidėti.

Cholesterolis, daugeliui labiausiai pažįstamas dėl širdies darbą trikdančių ligų sukėlimo, gąsdina ir jaunus, ir vyresnius. Siekiant palaikyti rekomenduojamą cholesterolio kiekį organizme, svarbu tinkama mityba, tačiau net ir laikantis dietų, jo kiekis kraujyje gali padidėti.

Išsigandę gydytojo pateiktos diagnozės, nepanikuokite – liaudies medicina gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Cholesterolio perteklių galima įveikti vartojant labai paprastą ir netgi skanų, vitamino C gausa pasižymintį mišinį. Šį receptą galite pasigaminti namuose. Jums reikės:

• 1 l spanguolių
• 4-5 citrinų (priklauso nuo dydžio, jei didesnės, tuomet pakanka keturių)
• 0,5 l medaus
*Besiskundžiantiems itin padidėjusiu cholesterolio kiekiu ypač rekomenduojama į šį mišinį įpilti 0,5 l gero brendžio.

Citrinas nuplaukite sodos tirpalu, kurį taip pat galite pasidaryti patys sumaišę sriubos šaukštą sodos su šiltu vandeniu. Citrinas keletą minučių palaikykite šiame tirpale, o vėliau nuplaukite paprastu vandeniu.

Spanguoles bei citrinas sutrinkite smulkintuvu, kad masė būtų vientisa, ir tuomet sumaišykite su medumi.

Svarainiai nuo seno laikomi lietuviška citrina, tad soduose subrendus šiam vaisiui galite drąsiai citrinas pakeisti į svarainius arba netgi juos pamaišyti. Svarbu, kad bendras šių vaisių kiekis atitiktų 4-5 citrinų svorį. Ruošiant šį receptą, reikia išimti svarainiuose esančias sėklytes, tačiau jų neišmeskite – svarainių grūdeliai gelbsti  nuo kosulio.

Šiuo mišiniu gardžiuokitės kiekvieną rytą prieš pusryčiaudami. Valgydami po 4-5 sriubos šaukštus tyrės, laikui bėgant sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje, o gal net pasieksite sveikam organizmui rekomenduojamą normą.

Mišiniu galite mėgautis ir būdami sveiki, juk vitaminų dozė padės mūsų organizmams išlikti sveikiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anicetas

anicetas portretas
Kas skanu valgyki ,o kas gražu-renkis ir būsi sveikas ,kaip ridikas Nepamiršti reikia ir įšprakaituoti fiziškai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių