Kiniška vištiena su vyšniomis

  • Teksto dydis:

Kiniškai paruošta vištiena sočiai vakarienei. Ir vyšnaitės, vyšnaitės, vyšnaitės!

Sudėtinės dalys:

Vištiena, 500 g

Žirniai, 150 g

Morkos, 150 g

Raudonoji paprika, 1 vnt.

Svogūnas, 1 vnt.

Miltai, 4 v. šaukštai

Krakmolas, 2 a. šaukšteliai

Sojos padažas, 5 v. šaukštai

Česnakas, 2 skiltelės

Čili pipiras, 1/3 vnt.

Citrinos sultys, 1 v. šaukštas

Druska, pagal skonį

Medus, 1 v. šaukštas

Vištienos sultinys, 1/2 stiklinė

Vyšnios, 1/2 stiklinė

Ryžiai, 300 g

Imbieras, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;

Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;

Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;

Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai, 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).

Patiekiame kinišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.

Gero apetito!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių