Klasikinė jautienos lazanija

  • Teksto dydis:

Tebūnie itališka šventė ant pietų stalo! Gaminame klasikinę jautienos lazaniją. Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!

Sudėtinės dalys:

Jautienos faršas, 500 g

Grybai, 100 g

Lakštiniai makaronai, 200 g

Svogūnas, 1 vnt.

Salieras, 50 g

Česnakas, 2 skiltelės

Saulėje džiovinti pomidorai, 100 g

Pomidorai (konservuoti), 700 g

Pomidoras, 1 vnt.

Druska, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Sviestas, 50 g

Miltai, 4 v. šaukštai

Garstyčios, 1/2 v. šaukštas

Fermentinis sūris, 1 stiklinė

Parmezano sūris, 1/4 stiklinės

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Pienas, 2 stiklinės

Gaminimas:

Susmulkiname svogūną, česnako skilteles, keletą saliero stiebelių – viską apkepame keptuvėje keletą minučių iki daržovės suminkštės. Pridedame jautienos faršą ir apkepame kartu su daržovėmis. Pagardiname druska ir pipirais.

Susmulkiname grybus (šiuo atveju naudojome raudonviršius, kurių derlius taip pat kaip ir baravykų, šiemet buvo gausus) ir apkepame alyvuogių aliejuje.

Atidarome konservuotų pomidorų (be odelės) skardinę, šakute pertriname turinį iki neliks stambių pomidoro gabalėlių. Supilame tyrę į puodą, pridedame smulkiai pjaustytą šviežią pomidorą, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, apkeptus grybus ir daržoves su jautiena, išmaišome ir verdame apie 40 min. Nuolat pamaišome, pagardiname čiobreliu ir raudonėliu.

Gaminame sūrio padažą. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, jam ištirpus – miltus. Maišome apie 1 min.. Tuomet, po truputį pilame pieną ir neleidžiame keptuvei atvėsti (kad miltai nesušoktų į gumulėlius), visą pieną supilsime per keletą minučių iki padažas sutirštės. Kaitrą sumažiname iki mažiausios. Į padažą dedame pusę šaukšto garstyčių ir tarkuotą sūrį (stiklinę mėgstamo fermentinio ir 1/4 stiklinės kietojo). Išmaišome. Padedame padažą atvėsti.

Kepimo formoje sluoksniuosime lazaniją. Pirmiausia paskirstome sluoksnį mėsos ir daržovių įdaro, užklojame lakštiniais makaronais, ant jų paskirstome sūrio padažo.

Kartojame keletą kartų, viršutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo. Kepimo formą apklojame kepimo folija (kad viršutinis sluoksnis nesudegtų) ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 min., pašaliname foliją, užtarkuojame dar šiek tiek sūrio ir pašauname kepti dar 15 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Niekaip nesuprantu,ko ten keptas darzoves ir farsa dar virti 40 min.,juk visur raso,kad maisto nereikia pervirti,nes tada jis netenka savo geruju savybiu,o cie kepam,kepam,po to verdam 40 min. - nesamone,uztenka mx 15-20 min. pavirti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių