- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Tebūnie itališka šventė ant pietų stalo! Gaminame klasikinę jautienos lazaniją. Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!
Sudėtinės dalys:
Jautienos faršas, 500 g
Grybai, 100 g
Lakštiniai makaronai, 200 g
Svogūnas, 1 vnt.
Salieras, 50 g
Česnakas, 2 skiltelės
Saulėje džiovinti pomidorai, 100 g
Pomidorai (konservuoti), 700 g
Pomidoras, 1 vnt.
Druska, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Sviestas, 50 g
Miltai, 4 v. šaukštai
Garstyčios, 1/2 v. šaukštas
Fermentinis sūris, 1 stiklinė
Parmezano sūris, 1/4 stiklinės
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Pienas, 2 stiklinės
Gaminimas:
Susmulkiname svogūną, česnako skilteles, keletą saliero stiebelių – viską apkepame keptuvėje keletą minučių iki daržovės suminkštės. Pridedame jautienos faršą ir apkepame kartu su daržovėmis. Pagardiname druska ir pipirais.
Susmulkiname grybus (šiuo atveju naudojome raudonviršius, kurių derlius taip pat kaip ir baravykų, šiemet buvo gausus) ir apkepame alyvuogių aliejuje.
Atidarome konservuotų pomidorų (be odelės) skardinę, šakute pertriname turinį iki neliks stambių pomidoro gabalėlių. Supilame tyrę į puodą, pridedame smulkiai pjaustytą šviežią pomidorą, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, apkeptus grybus ir daržoves su jautiena, išmaišome ir verdame apie 40 min. Nuolat pamaišome, pagardiname čiobreliu ir raudonėliu.
Gaminame sūrio padažą. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, jam ištirpus – miltus. Maišome apie 1 min.. Tuomet, po truputį pilame pieną ir neleidžiame keptuvei atvėsti (kad miltai nesušoktų į gumulėlius), visą pieną supilsime per keletą minučių iki padažas sutirštės. Kaitrą sumažiname iki mažiausios. Į padažą dedame pusę šaukšto garstyčių ir tarkuotą sūrį (stiklinę mėgstamo fermentinio ir 1/4 stiklinės kietojo). Išmaišome. Padedame padažą atvėsti.
Kepimo formoje sluoksniuosime lazaniją. Pirmiausia paskirstome sluoksnį mėsos ir daržovių įdaro, užklojame lakštiniais makaronais, ant jų paskirstome sūrio padažo.
Kartojame keletą kartų, viršutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo. Kepimo formą apklojame kepimo folija (kad viršutinis sluoksnis nesudegtų) ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 min., pašaliname foliją, užtarkuojame dar šiek tiek sūrio ir pašauname kepti dar 15 min.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...