Kreminė burokėlių ir imbiero sriuba

  • Teksto dydis:

Po švenčių nuo vaišių apsunkusį organizmą verta palepinti lengvesniu maistu. Gaminsime ypač lengvai paruošiamą trintą kreminę burokėlių sriubą su imbieru ir kokosų pienu. Gero apetito!

Sudėtinės dalys:

Burokėlis, 1 kg

Svogūnas, 2 vnt.

Daržovių sultinys, 7 stiklinės

Citrinos sultys, 2 v. šaukštai

Kokosų pienas, 400 ml

Malti pipirai, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Čiobreliai, pagal skonį

Imbieras, 1 v. šaukštas

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Petražolės, pagal skonį

Gaminimas:

Yra žmonių, kurie be tradicinės burokėlių sriubos „barščių“ negali gyventi, o yra tokių, kuriems burokėliai atima apetitą dar jų neparagavus. Ši sodriai raudonos spalvos lietuviška daržovė yra vertinga, ypač vertinama kaip natūralus mineralinių medžiagų (jodo, magnio, kalio, kalcio, geležies ir kt.) šaltinis. Vertėtų bent kartą arba du per mėnesį burokėlių pavalgyti!

Burokus nuplauname, nulupame luobelę, supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais, suberiame į puodą su verdančiu daržovių sultiniu.

Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, apkepiname smulkintus svogūnus ir imbierą (smulkinta imbiero šaknis) – suberiame keptuvės turinį į puodą su burokėliais. Verdame ant silpnos kaitros apie 25 min.

Sriubą pagardiname petražolėmis, druska, pipirais, paragaujame, ar skonis geras. Nusunkiame sultinį į atskirą puodą, tirštimą – į smulkintuvą. Sutriname tirštimą iki vientisos masės ir sudedame atgal į sultinį, perkeliame puodą atgal ant kaitros. Įmaišome kokosų pieną, pagardiname čiobrelio lapeliais.

Kreminę burokėlių sriubą valgome su balta itališka duona! Gero apetito!

Patarimas: galima pagaminti tirštesnį šios sriubos variantą. Tiesiog smulkinant tirštimą, kartu sutriname ir 150 g baltos itališkos duonelės (minkštimo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių