- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Po švenčių nuo vaišių apsunkusį organizmą verta palepinti lengvesniu maistu. Gaminsime ypač lengvai paruošiamą trintą kreminę burokėlių sriubą su imbieru ir kokosų pienu. Gero apetito!
Sudėtinės dalys:
Burokėlis, 1 kg
Svogūnas, 2 vnt.
Daržovių sultinys, 7 stiklinės
Citrinos sultys, 2 v. šaukštai
Kokosų pienas, 400 ml
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Čiobreliai, pagal skonį
Imbieras, 1 v. šaukštas
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Petražolės, pagal skonį
Gaminimas:
Yra žmonių, kurie be tradicinės burokėlių sriubos „barščių“ negali gyventi, o yra tokių, kuriems burokėliai atima apetitą dar jų neparagavus. Ši sodriai raudonos spalvos lietuviška daržovė yra vertinga, ypač vertinama kaip natūralus mineralinių medžiagų (jodo, magnio, kalio, kalcio, geležies ir kt.) šaltinis. Vertėtų bent kartą arba du per mėnesį burokėlių pavalgyti!
Burokus nuplauname, nulupame luobelę, supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais, suberiame į puodą su verdančiu daržovių sultiniu.
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, apkepiname smulkintus svogūnus ir imbierą (smulkinta imbiero šaknis) – suberiame keptuvės turinį į puodą su burokėliais. Verdame ant silpnos kaitros apie 25 min.
Sriubą pagardiname petražolėmis, druska, pipirais, paragaujame, ar skonis geras. Nusunkiame sultinį į atskirą puodą, tirštimą – į smulkintuvą. Sutriname tirštimą iki vientisos masės ir sudedame atgal į sultinį, perkeliame puodą atgal ant kaitros. Įmaišome kokosų pieną, pagardiname čiobrelio lapeliais.
Kreminę burokėlių sriubą valgome su balta itališka duona! Gero apetito!
Patarimas: galima pagaminti tirštesnį šios sriubos variantą. Tiesiog smulkinant tirštimą, kartu sutriname ir 150 g baltos itališkos duonelės (minkštimo).
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...