Magiškam Helovino stalui papuošti – juodi, lietuviški ledų gamintojų burtai

  • Teksto dydis:

Ruošiatės Helovino vakarėliui, tačiau nepavyksta rasti reikiamo šventės akcento? Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ kartu su savo partneriu – vienu didžiausiu lietuviškų ledų gamintojų „Dadu“ – pristato įmantrius „ledų burtus“ – juodus vanilinius ledus pavadinimu „Moonlight“ su vyšnių įdaru.

„Prieš keletą mėnesių socialinės medijos mirgėjo naujiena ledų rinkoje – nedidelės ledainės visame pasaulyje pradėjo gaminti išskirtinę naujovę – juodus ledus. Ir pasaulyje, ir Lietuvoje produktas sulaukė neįtikėtino susidomėjimo, tiesa, originalią naujieną buvo galima surasti vos vienoje kitoje ledainėje ir tai, tik didmiesčiuose, o socialiniais tinklais ne taip aktyviai besinaudojantys, apie tokius ledus galėjo ir visai nesužinoti. Būtent tada mums ir kilo mintis sukurti savitą lietuviškų juodų ledų variantą, kuriuos pirkėjai galėtų rasti kiekvienoje parduotuvėje“, – sako Algirdas Gauronskis, prekės ženklą „Dadu“ valdančios bendrovės „Vikeda“ generalinis direktorius.

Gastronominiame pasaulyje neįprasta ir pakankamai retai naudojama juoda spalva naujuosius „Dadu“ „Moonlight“ ledus nuspalvina išskirtinis ingredientas – augalinė anglis. „Tačiau patys ledai – vanilės skonio. Jį dar praturtina ir spalvų įneša sodrus vyšnių įdaras. Išbandę ne vieną dešimtį įdaro variantų, pasirinkome būtent šį“, – pasakoja A. Gauronskis.

Išskirtinis produktas buvo kuriamas ir tobulinamas daugiau nei 4 mėnesius. A. Gauronskio teigimu, šio proceso metu sudėtingiausiu dalyku tapo tarpusavyje derančių, subalansuotą skonį, malonų kvapą ir kartu originalią produkto išvaizdą sukuriančių ingredientų paieška bei suderinimas. 

„Kita svarbi užduotis mūsų technologams buvo ir ta, jog pagrindine žaliava išliktų šviežias, nenugriebtas pienas. Todėl dabar net apie 40 proc. mūsų sukurtų juodų ledų sudėties ir sudaro būtent toks svarbus ingredientas – šviežias, lietuviškas, nenugriebtas pienas. Be skonio ir produkto kokybės nemažai dėmesio skyrėme ir estetikai. Juodus ledus pirkėjai atpažins iš subtilios juodos ir auksinės spalvų pakuotės. Valgys – rankoje laikydami tvirtą vaflinį ragelį“, – dalinasi A. Gauronskis.

Nors vasarą ledų nuperkama vidutiniškai net 7 kartus daugiau nei žiemą, šaltuoju metų laikotarpiu pirkėjai ieško įdomesnių, įvairesnių skonių.

Vanilinis ledų skonis – lietuvių itin mėgstamas. Jei lietuviai renkasi vientiso skonio ledus, dažniausiai ir įsigyja vanilinius ar kakavinius. Tokių ledų per metus vidutiniškai nuperkama daugiau nei 16 mln. porcijų. Tradicinių skonių ledai ne tik perkamiausi, bet ir pigiausi – jų kainos prasideda vos nuo 0,12 euro centų.

***

Sezono naujiena – juodi, vyšnių ir vanilės skonio ledai, kuriuos gamina lietuvių bendrovė.

  Juodą spalvą naujiesiems ledams suteikia išskirtinis ingredientas – augalinė anglis.

 Atvėsus orams lietuviai vidutiniškai suvalgo 7 kartus mažiau ledų, tačiau dairosi originalesnių pasirinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių