- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Ruošiatės Helovino vakarėliui, tačiau nepavyksta rasti reikiamo šventės akcento? Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ kartu su savo partneriu – vienu didžiausiu lietuviškų ledų gamintojų „Dadu“ – pristato įmantrius „ledų burtus“ – juodus vanilinius ledus pavadinimu „Moonlight“ su vyšnių įdaru.
„Prieš keletą mėnesių socialinės medijos mirgėjo naujiena ledų rinkoje – nedidelės ledainės visame pasaulyje pradėjo gaminti išskirtinę naujovę – juodus ledus. Ir pasaulyje, ir Lietuvoje produktas sulaukė neįtikėtino susidomėjimo, tiesa, originalią naujieną buvo galima surasti vos vienoje kitoje ledainėje ir tai, tik didmiesčiuose, o socialiniais tinklais ne taip aktyviai besinaudojantys, apie tokius ledus galėjo ir visai nesužinoti. Būtent tada mums ir kilo mintis sukurti savitą lietuviškų juodų ledų variantą, kuriuos pirkėjai galėtų rasti kiekvienoje parduotuvėje“, – sako Algirdas Gauronskis, prekės ženklą „Dadu“ valdančios bendrovės „Vikeda“ generalinis direktorius.
Gastronominiame pasaulyje neįprasta ir pakankamai retai naudojama juoda spalva naujuosius „Dadu“ „Moonlight“ ledus nuspalvina išskirtinis ingredientas – augalinė anglis. „Tačiau patys ledai – vanilės skonio. Jį dar praturtina ir spalvų įneša sodrus vyšnių įdaras. Išbandę ne vieną dešimtį įdaro variantų, pasirinkome būtent šį“, – pasakoja A. Gauronskis.
Išskirtinis produktas buvo kuriamas ir tobulinamas daugiau nei 4 mėnesius. A. Gauronskio teigimu, šio proceso metu sudėtingiausiu dalyku tapo tarpusavyje derančių, subalansuotą skonį, malonų kvapą ir kartu originalią produkto išvaizdą sukuriančių ingredientų paieška bei suderinimas.
„Kita svarbi užduotis mūsų technologams buvo ir ta, jog pagrindine žaliava išliktų šviežias, nenugriebtas pienas. Todėl dabar net apie 40 proc. mūsų sukurtų juodų ledų sudėties ir sudaro būtent toks svarbus ingredientas – šviežias, lietuviškas, nenugriebtas pienas. Be skonio ir produkto kokybės nemažai dėmesio skyrėme ir estetikai. Juodus ledus pirkėjai atpažins iš subtilios juodos ir auksinės spalvų pakuotės. Valgys – rankoje laikydami tvirtą vaflinį ragelį“, – dalinasi A. Gauronskis.
Nors vasarą ledų nuperkama vidutiniškai net 7 kartus daugiau nei žiemą, šaltuoju metų laikotarpiu pirkėjai ieško įdomesnių, įvairesnių skonių.
Vanilinis ledų skonis – lietuvių itin mėgstamas. Jei lietuviai renkasi vientiso skonio ledus, dažniausiai ir įsigyja vanilinius ar kakavinius. Tokių ledų per metus vidutiniškai nuperkama daugiau nei 16 mln. porcijų. Tradicinių skonių ledai ne tik perkamiausi, bet ir pigiausi – jų kainos prasideda vos nuo 0,12 euro centų.
***
Sezono naujiena – juodi, vyšnių ir vanilės skonio ledai, kuriuos gamina lietuvių bendrovė.
Juodą spalvą naujiesiems ledams suteikia išskirtinis ingredientas – augalinė anglis.
Atvėsus orams lietuviai vidutiniškai suvalgo 7 kartus mažiau ledų, tačiau dairosi originalesnių pasirinkimų.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...