- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Gardus vyšnių tortas puikiai tinka prie kavos. Prieš patiekiant tortą reikia apie valandą palaikyti šaldytuve.
Reikės
175 g miltų,
1 kiaušinio,
70 g miltelinio cukraus,
90 g sviesto,
1/8 l vyšnių sulčių,
2 šaukštelių bulvių krakmolo,
450 g vyšnių be kauliukų,
50 g cukraus,
60 ml vyšnių likerio,
2 plonų šokoladinių torto papločių,
1 l 35 proc. riebumo grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
80 g serbentų džemo,
30 g šokolado drožlių,
12 vyšnių tortui papuošti.
Paruošimo būdas
Iš miltų, kiaušinio, cukraus ir sviesto išminkyti trapiąją tešlą ir ja iškloti tortui skirto indo dugną, tešlą subadyti šakute. Iškepti ir palikti atvėsti.
Šlakelį vyšnių sulčių sumaišyti su krakmolu. Likusias sultis užvirti, sutirštinti praskiestu krakmolu, suberti vyšnias ir išmaišyti.
4 šaukštus vandens sumaišyti su cukrumi, užvirti, supilti likerį ir šiuo skysčiu apšlakstyti torto papločius.
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.
Trapiosios tešlos pagrindą patepti serbentų džemu. Uždėti šokoladinį paplotį, aptepti plakta grietinėle ir vyšnių mase. Uždėti antrą šokoladinį paplotį ir šiek tiek paspausti.
Torto viršų ir šonus aptepti plakta grietinėle, apibarstyti šokolado drožlėmis. Ant torto konditeriniu švirkštu išspausti grietinėlės roželes ir papuošti vyšniomis.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...