Penktadienio vakarienei – makaronų pyragas su špinatais

  • Teksto dydis:

Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo norisi, kažko naujo, bet lengvai paruošiamo. Penktadienio vakarienei vos per pusvalandį pasigaminkite patiekalą, kuriuo galėsite pamaitinti šeimą bei pavaišinti pasišnekučiuoti užsukusius draugus.

Makaronų pyragui su špinatais jums reikės (6 porcijoms):

2-3 pakelių makaronų

3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus

Saujos špinatų

Pluoštelio petražolių

5 didelių kiaušinių

¼ puodelio parmezano (ar kokio kito mėgstamo) sūrio

Maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimo būdas:

Makaronus išimkite iš pakelių, sudėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek pamaišykite ir palaikykite 7 min., kad jie atsiskirtų vieni nuo kitų, tačiau nesulūžtų. Vėliau makaronus nukoškite ir sudėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Galite ant viršaus uždėti popierinį rankšluostį, kad jie visiškai išdžiūtų. Vėliau juos sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos, suberkite susmulkintas petražoles ir špinatus. Į mažesnį indą įkulkite kiaušinius, suberkite sutarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tada išmaišytu plakiniu užliekite makaronus ir gautą masę atsargiai išmaišykite.

Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros. Į keptuvę sudėkite makaronų masę ir mentele ją tolygiai spustelėję paskirstykite po keptuvę. Kepkite maždaug 8 min., kol dugnas gražiai apskrus. Jokiu būdu makaronų nemaišykite, kilstelėdami su mentele vieną besiformuojančio pyrago kraštelį, pasižiūrėkite, ar jis pakankamai apskrudęs. Kai viena makaronų pyrago pusė bus iškepusi, uždėkite ant keptuvės tokio pačio skersmens lėkštę ir atsargiai pyragą išverskite į ją. Tada apverstą pyragą nuo lėkštės vėl atsargiai paguldykite į keptuvę ir kitą jo pusę pakepinkite dar 5-10 min. Iš abiejų pusių apkeptą pyragą išimkite iš keptuvės ir supjaustę gabalėliais patiekite lėkštėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių