Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

  • Teksto dydis:

Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien salotomis, o žvarbūs vakarai itin tinka eksperimentams virtuvėje. Rekomenduojame keletą nesudėtingų ir šildančių patiekalų receptų. Išbandykite!

Aitriųjų paprikų troškinys

Reikės:

apie 700 g maltos jautienos,

2 saldžiųjų paprikų,

3 vidutinio dydžio svogūnų,

1 aitriosios paprikos,

2 skardinių konservuotų pupelių,

1 nedidelės skardinės juodųjų alyvuogių be kauliukų,

1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų,

stiklainio pomidorų padažo,

druskos, pipirų, aštrių mėsos prieskonių.

Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, mentele suskaidydami į kuo smulkesnius gabalėlius, šiek tiek pasūdykite ir suverskite į didelį troškinti tinkamą puodą. Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus, kol šie įgaus auksinį atspalvį, sudėkite smulkiai pjaustytas saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką, dar kelias minutes maišydami pakepinkite ir supilkite į puodą kartu su malta mėsa. Puodą dėkite ant vidutiniškai įkaitintos viryklės, iškart supilkite konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir uždengę puodą troškinkite 15–20 minučių. Kartkartėmis pamaišykite, kad troškinys neimtų svilti prie puodo dugno, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Sudėkite per pusę supjaustytas juodąsias alyvuoges, prieskonius ir vis pamaišydami pakepinkite keletą minučių. Prieš pat baigiant troškinti, supilkite vandeniu nukoštas pupeles, gerai išmaišykite, jei reikia dar pasūdykite ar pagardinkite prieskoniais, patroškinkite porą minučių. Troškinį patiekite su tarkuotu fermentiniu sūriu, grietine ir skrudintos duonos riekele.

Greita vištienos sriuba

Reikės:

maždaug 2 l vištienos sultinio,

kvapiųjų pipirų, poros lauro lapų,

4–5 vištos blauzdelių arba vienos vištos krūtinėlės,

2 bulvių,

2 morkų,

1 svogūno,

saujos šviežių bazilikų,

poros saujų šviežių arba šaldytų špinatų.

Užvirus sultiniui sudėkite nuluptą, tačiau nepjaustytą svogūną, kvapiuosius pipirus, lauro lapus. Sudėkite siauromis juostelėmis supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytas bulves, vištieną (jei gaminate su vištos krūtinėle, ją pjaustykite nedidelėmis juostelėmis) ir virkite maždaug 15–20 minučių. Jei gaminate su vištos blauzdelėmis, šias ištraukite iš puodo, nulupkite odelę, išimkite kaulus, susmulkinkite mėsą ir sudėkite atgal į sriubą. Baigiant virti, ištraukite svogūną, suberkite šviežius bazilikus bei špinatus ir ant nedidelės ugnies pavirkite dar porą minučių, kol žalumynai suminkštės.


Šiame straipsnyje: receptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių