- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Sekmadienį TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai pademonstruos, kiek įdomių ir gardžių patiekalų galima pasigaminti iš moliūgo – nuo sočių su mėsa iki šokoladinio deserto.
Šioje laidoje prie patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, prisijungs tinklaraščio kūrėja Skirmantė Sirevičienė.
S. Sirevičienė kasdien gamina vyrui ir dviem sūnums, todėl nesudėtingi, laiką taupantys patiekalai visai šeimai – jos stiprybė. Ji gamina iš įprastų, daugelio namų šaldytuvuose ir spintelėse randamų produktų. „Mano sritis – namų, šeimos maistas, tokį, kokį gali pagaminti kiekviena moteris“, – sakė S. Sirevičieinė.
Moteris laidoje gamins šokoladinį pyragą su moliūgu ir varškės bei grietinėlės pertepimu. Taip pat, ji laidos žiūrovams patarė moliūgą užsišaldyti žiemai. Reikia nulupti žievę, išimti sėklas, susipjaustyti kubeliais ir šaldyti porcijomis maišeliuose. „Tuomet, kai gaminsite, pavyzdžiui, į troškinį galima dėti iškart net neatšildžius moliūgo“, – sakė laidos viešnia.
TV3 nuotr.
Tuo tarpu laidos šefas Tomas Rimydis gamins moliūgų ir kriaušių tartaletę su jautienos žandeliais ir druskoje keptų moliūgų padažu.
„Ką reiškia tartaletė?“, – klausė laidos vedėjas Vitalijus Cololo.
„Tartaletė į mūsų virtuvę atkeliavo iš Milano. Galima sakyti, kad tai yra torto atitikmuo. Tartaletės gali būt saldžios – desertinės ir nesaldžios. Aš gaminsiu nesaldžią ir prie jos patieksiu jaučio žandus“, – kalbėjo T. Rimydis.
Pasak T. Rimydžio, moliūgas visai neseniai papildė lietuvių valgomų daržovių sąrašą. Jis buvo pradėtas naudoti mūsų virtuvėje tik tarpukariu.
Kitas laidos šefas V. Blauzdavičius gamins vištienos kumpeliais, baklažanais, karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu įdarytą moliūgą. Jis visą moliūgą su įdaru keps griliuje. V. Blauzdavičius sako, kad tokį moliūgą galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar net tiesiai lauže.
Nemėgstantiems stipraus specifinio ožkos sūrio skonio, V. Blauzdavičius siūlo jį ištirpinti grietinėlėje ir pridėti mėgiamų prieskonių. Arba ožkos sūrį galima pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu.
Moliūgas – daržovė, turinti daug vitaminų, gerųjų riebalų, baltymų, mineralų, ji puikiai išsilaiko iki pat pavasario, todėl patiekalus su moliūgu galima gaminti visą rudenį ir žiemą.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...