Rudenį virtuvėje karaliauja moliūgas: patiekalai nuo sočių su mėsa iki desertų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai pademonstruos, kiek įdomių ir gardžių patiekalų galima pasigaminti iš moliūgo – nuo sočių su mėsa iki šokoladinio deserto. 

Šioje laidoje prie patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, prisijungs tinklaraščio kūrėja Skirmantė Sirevičienė.

S. Sirevičienė kasdien gamina vyrui ir dviem sūnums, todėl nesudėtingi, laiką taupantys patiekalai visai šeimai – jos stiprybė. Ji gamina iš įprastų, daugelio namų šaldytuvuose ir spintelėse randamų produktų.  „Mano sritis – namų, šeimos maistas, tokį, kokį gali pagaminti kiekviena moteris“, – sakė S. Sirevičieinė.

Moteris laidoje gamins šokoladinį pyragą su moliūgu ir varškės bei grietinėlės pertepimu. Taip pat, ji laidos žiūrovams patarė moliūgą užsišaldyti žiemai. Reikia nulupti žievę, išimti sėklas, susipjaustyti kubeliais ir šaldyti porcijomis maišeliuose. „Tuomet, kai gaminsite, pavyzdžiui, į troškinį galima dėti iškart net neatšildžius moliūgo“, – sakė laidos viešnia.

TV3 nuotr.

Tuo tarpu laidos šefas Tomas Rimydis gamins moliūgų ir kriaušių tartaletę su jautienos žandeliais ir druskoje keptų moliūgų padažu.

„Ką reiškia tartaletė?“, – klausė laidos vedėjas Vitalijus Cololo.

„Tartaletė į mūsų virtuvę atkeliavo iš Milano. Galima sakyti, kad tai yra torto atitikmuo. Tartaletės gali būt saldžios – desertinės ir nesaldžios. Aš gaminsiu nesaldžią ir prie jos patieksiu jaučio žandus“, – kalbėjo T. Rimydis.

Pasak T. Rimydžio, moliūgas visai neseniai papildė lietuvių valgomų daržovių sąrašą. Jis buvo pradėtas naudoti mūsų virtuvėje tik tarpukariu.

Kitas laidos šefas V. Blauzdavičius gamins vištienos kumpeliais, baklažanais, karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu įdarytą moliūgą. Jis visą moliūgą su įdaru keps griliuje. V. Blauzdavičius sako, kad tokį moliūgą galima kepti orkaitėje, kepsninėje ar net tiesiai lauže.

Nemėgstantiems stipraus specifinio ožkos sūrio skonio, V. Blauzdavičius siūlo jį ištirpinti grietinėlėje ir pridėti mėgiamų prieskonių. Arba ožkos sūrį galima pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu.

Moliūgas – daržovė, turinti daug vitaminų, gerųjų riebalų, baltymų, mineralų, ji puikiai išsilaiko iki pat pavasario, todėl patiekalus su moliūgu galima gaminti visą rudenį ir žiemą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių