Saldžiai savaitgalio nuodėmei – šokoladiniai gardėsiai

  • Teksto dydis:

Atsigauti po sunkios darbo dienos gali padėti ne tik atpalaiduojanti grožio procedūra ar mylima knyga, tačiau ir mėgstamas saldumynas. Švelnus, purus ir burnoje tirpstantis šokoladinis biskvitas – tam puikiai tinkantis kandidatas.

Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kaip iškepti gardų šokoladinį biskvitą bei palepinti savo gomurį išskirtiniu desertu.

Biskvitiniai kepiniai pasižymi purumu ir lengvumu, nes biskvitas yra pagrindas įvairių rūšių tortams, vyniotiniams, pyragaičiams ir kitiems saldumynams. Jie nereikalauja didelio meistriškumo virtuvėje, nes pagrindiniai produktai, reikalingi biskvito gamybai yra kiaušiniai, smulkus arba miltinis cukrus ir kvietiniai miltai.

Šokoladas – vienas dažniausiai naudojamų ingredientų įvairiems konditeriniams gaminiams. Pagamintas iš fermentuotų skrudintų maltų kakavos pupelių jis suteikia jiems išskirtinio skonio. A. Rasmussen atskleidžia tradicinio šokoladinio biskvito receptą, kurį siūlo išmėginti kiekvienam virtuvės virtuozui.

Tradicinis šokoladinis biskvitas

Jums reikės:

200 g juodojo šokolado;

4 kiaušinių;

150 g miltų;

1 v. š. grietinės;

150 g cukraus;

150 g sviesto;

100 g kapotų graikinių riešutų;

1 a. š. kepimo miltelių.

Gaminimas:

Įdėkite šokoladą į puodą, supilkite pieną ir palengva tirpinkite nuolat maišydami ant labai mažos ugnies. Tada dėkite sviestą, cukrų ir maišykite iki vientisos masės. Vėliau nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek kiek atvėsti. Tuomet dėkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite maišytuvu. Išsisijokite miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite. Pabaigoje dėkite riešutus ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą dėkite į miltais pabarstytą formą ir kepkite įkaitintoje 160 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Saldi nuodėmė su „Nutella“ kremu

Puikiu išsigelbėjimu nuo užklupusios rutinos virtuvėje gali tapti šokoladinis pyragas su „Nutella“ kremu. Jis toks teigiamai saldus, kad tikrai bent akimirkai privers pamiršti visas problemas. A. Rasmussen atskleidžia šio gardumyno receptą.

Jums reikės:

150 g kvietinių miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

2 v. š kakavos miltelių;

3 kiaušinių;

175 g sviesto;

175 g cukraus pudros;

2 v. š pieno;

5 v. š. „Nutella“ kremo.

Gaminimas:

Į dubenį suberkite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Įmuškite kiaušinius, sviestą, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę pilkite pieną ir „Nutella“ kremą ir dar kartą viską išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir į pasirinktą kepimo formą sudėkite tešlą. Kepkite pyragą 20 – 30 minučių, o iškepę apibarstykite cukraus milteliais. Papildomai dar galite užpilti „Nutellos“ kremo.

Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas su riešutais

Šis šokoladinis pyragas su riešutais tikrai vertas šventinio stalo. „IKI“ maisto ekspertė pateikia šokoladinio pyrago receptą su graikiniais riešutais, tačiau sako, kad jį gaminti galima ir su pistacijomis, migdolais ar lazdyno riešutais.

Jums reikės:

1 stiklinės cukraus;

100 g graikinių riešutų;

2 kiaušinių;

1 kiaušinio trynio;

200 g pieniško šokolado;

140 g sviesto;

2 a. š vanilinio cukraus

Druskos.

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, ataušinkite ir sudėkite į gautą masę cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įplakite kiaušinius ir kiaušinio trynį. Tuomet suberkite smulkiai kapotus graikinius riešutus ir viską maišykite tol, kol tešla taps vientisa. Paimkite keturkampę kepimo formą ir jos dugną išklokite popieriumi. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių