Šalti kavos gėrimai – vasaros pasirinkimas

  • Teksto dydis:

Vasarą būtina gerti daug vandens, tačiau ką daryti, kai norisi ne tik atsigaivinti, bet ir pakelti tonusą? "Norintiems gerti kavą ir įveikti vasaros karštį puikiai tiks šaltos kavos gėrimai", – rekomenduoja kavos ekspertas Aidas Janauskas.

Šaltos kavos gėrimai ruošiami kavos aparatu arba tiesiog užpylus maltą kavą karštu vandeniu. Taip paruošus kavą, greičiau atsiskleidžia jos aromatas ir skonis. Dėl to su ja paruošus šaltus gėrimus, galima mėgautis visomis skoninėmis kavos savybėmis.

"Norėdami karštu oru pasilepinti espreso kava, paskaninkite griežinėliu žaliosios citrinos. Kofeino kiekis gėrime nebus pakitęs, kartu užplūs maloni vėsa", – pataria ilgametis "Kavos draugo" darbuotojas.

Ieškant vasariškų ar egzotiškų skonių, galima derinti iš skirtingais poskoniais pasižyminčių pupelių paruoštas kavas su įvairiais sirupais ir limonadais, įberti šviežių uogų ar vaisių griežinėlių.

"Namie pagamintą šaltą kavą galima įsipilti į termosą, kuriame ji net ir po kelių valandų išliks šalta, nepraras skonio", – primena A.Janauskas.

Gaivusis espresas

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 skiltelė žaliosios citrinos.

Ledukus suberkite į stiklinę ir užpilkite paruoštu espreso puodeliu. Papuoškite žaliosios citrinos skiltele.

Miško uogų gurkšnis

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

150 ml miško uogų skonio limonado,

šlakelis persikų skonio sirupo,

greipfruto griežinėlis,

avietės.

Limonadą supilkite į stiklinę su ledukais. Supilkite paruoštą espresą ir persikų skonio sirupą. Ant viršaus užberkite aviečių, stiklinės kraštą papuoškite greipfruto griežinėliu.

Vasariškos nakties kokteilis

200 ml kolos,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

šlakelis vanilės skonio sirupo,

žaliosios citrinos griežinėlis,

šviežių čiobrelių šakelė.

Į stiklinę suberkite ledo kubelius, užpilkite kola. Tuomet supilkite paruoštą espresą ir vanilės skonio sirupą. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliu ir čiobrelių šakele.

Tolimųjų Rytų skonis

200 ml pieno,

30 ml espreso,

ledo kubeliai,

1 šaukštas "Chai" arbatos mišinio.

Paruoškite espreso kavą. Supilkite pieną, espreso kavą į plaktuvą, suberkite ledukus ir "Chai" arbatos mišinį. Viską gerai išplakite, supilkite į stiklinę ir galite ragauti.


Šiame straipsnyje: kavašaltaespresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    6
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių