Savaitgalio pasilepinimui – ypatingas japoniškas patiekalas: idealiai tiks sotiems pietums

  • Teksto dydis:

Nors pavasario orai vis dar apgaulingi ir ne visada džiugina, TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – bandys nuotaiką pakelti bent jau namuose. Šįkart jų patiekalai ypatingai tiks savaitgalio pasilepinimui.

G. Luca Demarco laidoje dalinsis japoniškos virtuvės paslaptimis, o A. Gadžijevas kvies pasimėgauti nepamirštamo skonio desertu.

Ramen – vienas mėgstamiausių paties G. Lucos Demarco patiekalų, puikiai tiksiančių sotiems pietums pakeisti. Tai – iš Japonijos kilusi sriuba, kuri gaminama iš sultinio, pagardinto sojų padažu bei miso pasta, kiniško stiliaus kvietinių makaronų bei įvairių papildomų priedų – mėsos, daržovių, kiaušinių. Ramenui galima naudoti įvairią mėsą – jautieną, vištieną, kiaulieną – tad galite rinktis savo mėgstamiausią. Taip pat ir priedai sriuboje gali būti derinami pagal skonį. Net pačioje Japonijoje yra begalė ramen rūšių, priklausomai nuo regiono.

O štai A. Gadžijevas siūlys idealų saldėsį po sočios ramen sriubos. Jo morenginis desertas su pasiflorų kremu tikrai nepaliks abejingų. Lengvas, gaivus, saldus – jam atsispirti bus tikrai sunku. Pagardintas šviežiomis uogomis, jis taps tikru pavasario ir vasaros topu.

Japoniška ramen sriuba

Jums reikės:

· 500 g kiaulienos šoninės

· Alyvuogių aliejaus

· 1 česnako skiltelės

· 5 valg. š. sojų padažo

· 60 ml japoniško gėrimo sake

· 600 ml vandens

· 2 Maggi vištienos sultinio kubelių

· Pakuotės ramen makaronų

· 4 kiaušinių

· 2 šalotinių svogūnų

· Nedidelio gabalėlio imbiero

· Nedidelės saujos svogūno laiškų

· Skardinės konservuotų bambuko ūglių

· Miso pastos

Kiaulienos šonininės gabalėlį rinkitės pailgą ir kuo taisyklingesnės formos, kad iškepus galima būtų supjaustyti lygiomis riekelėmis. Patartina per plotį jį sutvirtinti siūlais, kad kepant išlaikytų formą. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite šoninę iš visų pusių – pradėkite nuo odelės. Kad mėsa būtų kvapnesnė, į keptuvę taip pat įdėkite skiltelę česnako. Apkepus pamažinkite kaitrą, ir mėsą taip pat apšlakstykite sojų padažu bei japonišku gėrimu sake. Uždenkite keptuvę ir palikite pasitroškinti apie 20 min. Baigus troškintis, nuimkite siūlus ir mėsą supjaustykite riekelėmis. Ją dar apkepkite toje pačioje keptuvėje, kad skoniai dar geriau įsigertų. Ramenui labai svarbūs kiaušiniai. Jie turi būti minkšti, netgi skystoku tryniu. Kiaušinius dėti į verdantį vandenį ir virti 6 minutes. Jiems išvirus, iš karto įdėkite į ledinį vandenį. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, į vandenį galima įpilti šiek tiek acto. Atskirame puode užvirkite vandenį ir įdėkite 2 kubelius vištienos sultinio. Šiame sultinyje išvirkite ir makaronus. Šalotinius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Imbierą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūno laiškus susmulkinkite. Paruošus visus ingredientus, jau galima formuoti pačią sriubą. Į dubenėlius dėkite makaronus, šalia – po šaukštą svogūnų laiškų ir šalotinių svogūnų, šaukštelį imbiero, kelis gabalėlius bambuko ūglių it užpilkite 2 samčiais sultinio, įdėkite šaukštelį miso pastos ir šiek tiek pamaišykite. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir dėkite į sriubą. Galiausiai įdėkite kelis gabalėlius mėsos.

TV3 nuotr.

Morenginis desertas su pasiflorų kremu

Morengui reikės:

· 4 kiaušinių baltymų

· 100 g cukraus pudros

· 100 g cukraus

Pasiflorų kremui reikės:

· 8 kiaušinių trynių

· 120 g cukraus

· 120 g pasiflorų tyrės

· 140 g sviesto

Papuošimui reikės:

· Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)

Į indą supiltkite kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakite iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1.30 val. Vėliau užvirkite pasiflorų tyrę. Kiaušinių trynius pramaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilkite karštą pasiflorų tyrę, ir šią masę grąžinkite į prikaistuvį. Maišant kaitinkite iki tol, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį dėkite sviestą bei maišykite, kol sviestas pilnai ištirps. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikite šaldytuve atvėsti bent 30 min. Atvėsusius morengus užpildykite pasiflorų kremu ir puoškite šviežiomis uogomis.

TV3 nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
Manau kad visus lietuvius neturi vilioti kitų šalių patiekalai.Nes mūsų prigimtis ir gyvenimo sąlygos , gamtinės sąlygos visai kitokios.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių