- LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Siūlome pamatyti, kaip gaminamas tradicinis portugališkas troškinys kataplana. Jūros gėrybės, daržovės, čiorisas ir ryškiausios spalvos – vienoje lėkštėje.
Restorano „Galo do Porto“ virėjas Andrius Jukonis išmokys, kaip pasigaminti portugališką troškinį.
Jums reikės:
1/2 geltonosios, raudonosios paprikos;
4 skiltelių česnako;
2 svogūnų;
100 g midijų;
100 g jūros kriauklių;
100 g aštuonkojų;
100 g sepijų;
8 krevečių;
paprikų-česnakų padažo;
100 ml baltojo vyno;
petražolių.
Kaip pasigaminti troškinį, žiūrėkite čia.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Ekspertas pataria: sumuštinis pusryčiams, pietums ir vakarienei? Įmanoma!
Vaikų ir suaugusiųjų mylimas sumuštinis dažnai nėra laikomas sveiku maistu, tačiau mitybos specialistas prof. dr. Rimantas Stukas teigia, kad sumuštinis – be reikalo nuvertinamas. ...
-
TOP 8 prieskoniai ne tik patiekalams, bet ir puikiai savijautai
Mūsų laikais vartotojų susidomėjimas sveikatą stiprinančiomis prieskonių savybėmis yra pasiekęs patį piką. Prieskonių paklausa vienam gyventojui yra išaugus apie 300 proc. nuo 1966-ųjų metų (USDA/Economic Research Service, 2007). ...
-
Savaitgalio pietūs: šefė siūlo, ką įdomaus pasigaminti1
Rekomenduoja Daiva Kovzan, šefė-konditerė, maisto ruošimo technologijų vyr. mokytoja, maisto tinklaraščio "Priestalo.lt" įkūrėja ir autorė. ...
-
Nealkoholinių gėrimų mada: jau pasiūlė vyno ir džino skonių gėrimus2
Valgant restorane nebūtina maistą užsigerti tik vynu ar vandeniu. Naujoviškiems nealkoholiniams kokteiliams skonį suteikia žolelės, vaisiai ir kitokie ingredientai. ...
-
Sportuojantiems – greitai paruošiamas ir skanus maistas po treniruotės
Tam, kad sveikas gyvenimo būdas išties būtų sveikas, būtina paisyti trijų aspektų: pakankamai miegoti, gyventi fiziškai aktyviai bei laikytis taisyklingos mitybos principų. ...
-
Velykų stalui: apsnūdusio kulinaro meniu
Kūrybinės krizės ištinka ne tik rašytojus ar tapytojus, bet ir kulinarijos meno kūrėjus. Gebėjimas greitai ir neskausmingai įveikti tuščio puodo sindromą skiria profesionalą nuo mėgėjo. Ką daryti, jei pastarąjį ši kri...
-
Velykų tradicijos: kaip šią šventę minėjo mūsų protėviai?4
Parskridę pirmieji paukščiai, pražydę pirmieji žiedai artina spalvingiausią metų šventę – Velykas. Šiais metais taip sutapo, kad Velykos bus švenčiamos per Melagių dieną. Kaip ir kiekvienais metais, pradėsime joms ...
-
Velykinių idėjų penketukas: mažiau rūpesčių virtuvėje, daugiau bendravimo
Niekas nesuabejos, kad Velykos – džiaugsmingiausia pavasario šventė. Ją nuo seno lydi įvairiausi žaidimai, į kuriuos įsitraukia ne tik artimiausi šeimos nariai, bet ir tolimesni giminaičiai, bičiuliai, kaimynai. ...
-
Trys mitybos specialistės V. Kurpienės receptai kitokiam Velykų stalui2
Velykų stalas valgantiems pateikia gerokai mažiau iššūkių nei Kalėdos, aiškina žinoma mitybos ir sveikos gyvensenos specialistė Vaida Kurpienė. Pasak jos, taip yra todėl, kad pagrindinis šventinio savaitgalio patiekalas &nd...
-
Alternatyvių maisto produktų veganams sąraše – ir pienas, ir dešra2
Statistika rodo, kad sparčiausiai pasaulyje populiarėjantis alternatyvios mitybos būdas yra veganizmas – gyvūninės kilmės maisto produktus iš savo mitybos raciono jau išbraukė milijonai Vakarų Europos gyventojų, taip pat beveik 20 ...