Skubantiems – greitai pagaminami patiekalai

Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.

Ak, tas gyvenimo tempas, trumpinantis valandas, kurias būtų galima skirti romiai meditacijai, ilgai ir kantriai pjaustant daržoves baltai lietuviškai mišrainei. Kartais tam tiesiog neužtenka laiko. Kaip ir daugeliui kitų patiekalų, kuriems reikia kruopštaus ir anaiptol netrumpo triūso. Tuomet lieka viena išeitis – pasirinkti patiekalą, kurio gaminimas greitas, o rezultatas – netgi labai neblogas.

Vištienos filė su sūriu "Brie"

Reikės

4 vištienos krūtinėlių filė,
100 g sūrio "Brie",
1 kiaušinio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų,
maltų džiūvėsėlių apvolioti,
aliejus kepti.

Paruošimo būdas

Tai greitai pagaminamas pikantiškas patiekalas. Jeigu norite aštresnio ir dar pikantiškesnio skonio, naudokite sūrį su mėlynuoju pelėsiu.

Vištienos filė nestipriai išmuškite, iš šono padarykite gilią įpjovą, kad gautumėte kišenėlę.

Iš vidaus ir iš išorės krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, galite naudoti vištienos prieskonius arba karį.

Sūrį supjaustyti gabalėliais, kurių ilgis būtų lygus kišenėlės. Sudėlioti į kišenėles. Sutvirtinti krūtinėlės kraštus.

Kiaušinį išplakite, kiekvieną krūtinėlę pavoliokite plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekite su žaliomis salotomis.

Varškės apkepas su žalumynais

Reikės

600 g varškės,
30 g parmezano,
4 kiaušinių,
2 valgomųjų šaukštų manų kruopų,
1,5 valgomojo šaukšto miltų,
1 saujos mėgstamų žalumynų (petražolių, bazilikų ir kt.),
2 skiltelių česnako,
alyvuogių aliejaus,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
pagal skonį juodųjų maltų pipirų.

Paruošimo būdas

Jei labai drėgna, varškę kiek nuspauskite, kad nuvarvėtų skystis. Pertrinkite per sietelį.

Nuo žalumynų nupjaustykite stiebus, lapelius ir smulkiai supjaustykite, taip pat ir česnako skilteles.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su varške. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Į varškės masę suberkite manų kruopas, miltus, kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

Į varškę įpilkite porą valgomųjų šaukštų aliejaus, suberkite smulkintus žalumynus ir česnakus, išmaišykite. Po truputį įmaišykite į varškę plaktus baltymus. Įberkite druskos ir pipirų.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Molinį kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite varškės masę, išlyginkite šlapia mentele.

Ant viršaus tolygiai užberkite sūrį. Pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę, kepkite 45–50 min. Paskui išjunkite orkaitę, praverkite dureles. Po 15–20 min. išimkite užkepėlę iš orkaitės ir patiekite.

Greiti blyneliai su kumpiu

Reikės

300 g kumpio (tinka ir mėgstama dešra),
skardinės konservuotų kukurūzų,
200 g fermentinio sūrio,
5 valgomųjų šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.

Paruošimo būdas

Kumpį ar dešra smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite. Supjaustytus produktus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, kukurūzais, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite kelis šaukštus miltų, kad masė nebūtų labai skysta. Tada į įkaitintą aliejų (jo keptuvėje neturi būti per mažai) šaukštu dėkite masę ir kepkite, kol kepsneliai gražiai apskrus.

Gaivus mangų desertas

Reikės

1 prinokusio mango,
200 ml riebios grietinėlės,
100 ml pieno,
30 g migdolų (nebūtina),
100 g cukraus.

Paruošimo būdas

Mangą nulupti, supjaustyti ir sutrinti virtuviniu kombainu ar trintuvu.

Grietinėlę ir pieną gerai išplakti plakikliu kartu su cukrumi bei gerai išmaišyti su mangų mase. Gautą masę sudėti į šaldymo indą ir padėti kelioms valandoms į šaldymo kamerą.

Labai tinka patiekti su migdolų riešutais ar migdolų plokštelėmis.


Šiame straipsnyje: receptaipatiekalaimaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių