Uogienę išsivirti gali kiekvienas! (originalūs receptai)

  • Teksto dydis:

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienes.

Tiems, kas tai darys pirmą kartą, visas baimes padės įveikti Beatos video pamoka. Na o jau patyrę uogienių virėjai čia ras naudingų patarimų ir naujų receptų.

Beata: „Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė – tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Nesvarbu, kokia kokybiška bebūtų pirktinė uogienė, ten nerasite tiek aruodų meilės ir naminio džiugesio.

O dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. (Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių! Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją).

Taigi įžanga padaryta, o dabar apie uogienių virimo video pamoką.

Šįkart siūlau jums išsivirti dvi nesudėtingas, bet tikrai nepaprastas uogienes. Pirmoji yra įvairių Uogų asorti, o antroji - kiek įmantresnis Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Į uogienę “Asorti” dedam 2 kilogramus įvairių uogų ir 1 kilogramą cukraus uogienėms. Išeina nuostabi, gardi, tiršta uogienė. Jei naudosite paprastą cukrų, norėdami, kad uogienė būtų tinkamo tirštumo – dėkite 2 kg cukraus, 2 kg uogų, virkite ne 10, o 30 minučių.

Nors verdant pradžioje uogienė atrodys per skysta, tačiau ji sutirštės vos atšalusi! Filmuke taip pat pamatysite metodą, kaip patikrinti ar uogienė jau pakankamai sutirštėjusi.
Žodžiu, žiūrime filmukus ir kaičiame puodus!

Uogienė „Asorti“

Jums reikės:

• 2 kg įvairiausių uogų (šįkart naudojau braškes, avietes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, mėlynes, agrastus)

• 1 kg cukraus uogienėms

• 1,5 šaukšto vanilinio cukraus

 

 


Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney)

Jums reikės:

• 1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos

• 1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių.

• 300 ml obuolių acto

• 1 šaukšto garstyčių miltelių

• 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

• 2 šaukštelių ciberžolės

• 1 šaukšto druskos

• 600 g uogienių cukraus

O kaip pasigaminti šį mažą stebuklą, rasite čia:

 

 

Skanių uogienių ir laimingos vasaros!



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokosas

kokosas portretas
krutine pas ja gerai atrodo.tokia sodri,aromatinga ,sviezia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių