Užgavėnių blynai ubagui ir prezidentui (receptas)

Savaitgalį Panemunėje žinoma sveikos gyvensenos ir sveikų patiekalų propaguotoja Danutė Kunčienė pristatė susirinkusiems į Užgavėnių šventę neįprastų blynų receptą, kurį pavadino „Ir ubagui, ir prezidentui“. Kodėl toks pavadinimas?

Savaitgalį Panemunėje žinoma sveikos gyvensenos ir sveikų patiekalų propaguotoja Danutė Kunčienė pristatė susirinkusiems į Užgavėnių šventę neįprastų blynų receptą, kurį pavadino „Ir ubagui, ir prezidentui“. Kodėl toks pavadinimas?

Pasirodo, į šį klausimą atsako blyno sudedamosios dalys. Mat tokių blynų pagrindas – duona, kurią dovanojame ir prezidentui, ir vargdieniui.

Štai D.Kunčienės sukurtas tokių originalių blynų receptas, pagal kurį ne viena šeimininkė šiandien, tikrąją Užgavėnių dieną, galės pavaišinti savo šeimyną.

Blynams reikės:

3-5 riekutės ruginės duonos,
mineralinio vandens (su angliarūgšte),
kiaušinio,
kmynų, druskos,
aliejaus.

Duoną sutrupinti, įpilti mineralinio vandens tiek, kad apsemtų, uždengti ir palikti valandai. Tuomet, įbėrus pilno grūdo kvietinių miltų, druskos, kmynų, įmušus kiaušinį, išplakti tešlą iki grietinės tirštumo. Tešlą, anot D.Kunčienės, galima paskaninti ir kitais prieskoniais. Kepti, įpylus į keptuvę aliejaus.

Beje, nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas teigia, kad blynus reiktų vadinti lietuviškai – sklindžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių