Vasaros iškyloms – penki gardžių užkandžių receptai

  • Teksto dydis:

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau nekiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

Surengti iškylą galima tiek mieste, tiek savo namo ar sodybos kieme, tačiau prieš tai svarbiausia – pasirūpinti maistu. A. Rasmussen sako, kad iškyloje svarbiausia maistą patiekti mažomis porcijomis. Anot jos, dažniausiai pasitaikanti klaida ruošiantis iškylai – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis.

„Jeigu iškyloje norite mėgautis konkrečiu patiekalu, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o radę iškylavimo vietą, išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose“, – pataria A. Rasmussen.

Ne paslaptis, kad gamtoje labai pakyla apetitas – dėl gryno oro ir dažnai aktyvaus poilsio norisi valgyti gerokai daugiau nei namuose. A. Rasmussen pirmiausia rekomenduoja su savimi pasiimti lazdelėmis pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų ar morkų, nes tai itin sveikas pasirinkimas, puikiai malšinantis troškulį.


Sūrio rutuliukai

Reikės:

500 g sūrio,

500 ml aliejaus,

4 kiaušinių,

300 g miltų,

druskos.

Gaminimas. Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Baklažano suktinukai

Reikės:

1 didelio baklažano,

300 g tepamo varškės sūrelio,

150 g fetos sūrio,

indelio saulėje džiovintų pomidorų,

česnako,

krapų,

druskos.

Gaminimas. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite. Tuomet baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako skiltelę (skilteles) pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Morkų lazdelės

Reikės:

500 g morkų,

5 v. š. aliejaus,

petražolių,

šviežio imbiero,

druskos.

Gaminimas. Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis. Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi. Tuomet sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Užkandėlė su lašišomis

Reikės:

200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė,

28 vnt. sūrių šaukštelių,

maskarponės kremo,

šviežių krapų,

Citrinos.

Gaminimas. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių