Virtuvės šefas G. L. Demarco siūlo rudenišką gardėsį

  • Teksto dydis:

Laidos  „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo išbandyti patiekalus su sluoksniuota tešla.

Šį kartą Gian Lucos patiekalas bus labiau lietuviškas nei itališkas – sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais. Kadangi virtuvės šefas pramiegojo ir nespėjo užbėgti į mišką grybų, jis naudos miško pievagrybius, kuriuos visada galima rasti parduotuvėje. 

Paragavę Gian Lucos rudeniško patiekalo, vedėjai imsis deserto gamybos. Kaip ir kiekvienoje laidoje Gian Luca žavėsis konditerio judesiais, o Ali primins kulinarijos šefui, kad visi desertai reikalauja švelnių judesių, meilės ir ypatingo kruopštumo.

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais

250 g bemielės sluoksniuotos tešlos

 200 g šalto rūkymo šoninės

200 g miško grybų

1 svogūnas

 Alyvuogių aliejaus kepimui

Balzaminio acto

1 kiaušinio trynio

Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę. Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės. Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti. Po to sudėti  turimus nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies. Iš sluoksniuotos tešlos kepimo indeliuose suformuoti krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. Sandariai uždengti su tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 

Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu

Juostelės:

250 g mielinės sluoksniuotos tešlos

Kiaušinio

Cukraus

Plikytas kremas:

40 g pieno

1 a. š. vanilinės cukraus pudros

40 g kukurūzų krakmolo

80 g cukraus

100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai)

40 g sviesto

1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu

Papuošimas:

Šviežių uogų: šilauogių, braškių

Šviežių mėtos lapelių

Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles subadyti šakute. Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.

Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės. Įberti vanilinės cukraus pudros. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija. Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius. Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne pikciurna

ne pikciurna portretas
yes,yes,yes,.xx1 amzius ,pikciurna! o jei norite terliotis maisant tesla _tai pirmyn! visa diena lenksite nugara virtuveje!. viskas labia skanu!!

ir čia

ir čia  portretas
virtuvės šefo patarimas????? Atšildyt parduotuvinę tešlą????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių