- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo išbandyti patiekalus su sluoksniuota tešla.
Šį kartą Gian Lucos patiekalas bus labiau lietuviškas nei itališkas – sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais. Kadangi virtuvės šefas pramiegojo ir nespėjo užbėgti į mišką grybų, jis naudos miško pievagrybius, kuriuos visada galima rasti parduotuvėje.
Paragavę Gian Lucos rudeniško patiekalo, vedėjai imsis deserto gamybos. Kaip ir kiekvienoje laidoje Gian Luca žavėsis konditerio judesiais, o Ali primins kulinarijos šefui, kad visi desertai reikalauja švelnių judesių, meilės ir ypatingo kruopštumo.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
200 g šalto rūkymo šoninės
200 g miško grybų
1 svogūnas
Alyvuogių aliejaus kepimui
Balzaminio acto
1 kiaušinio trynio
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę. Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės. Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti. Po to sudėti turimus nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies. Iš sluoksniuotos tešlos kepimo indeliuose suformuoti krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. Sandariai uždengti su tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu
Juostelės:
250 g mielinės sluoksniuotos tešlos
Kiaušinio
Cukraus
Plikytas kremas:
40 g pieno
1 a. š. vanilinės cukraus pudros
40 g kukurūzų krakmolo
80 g cukraus
100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai)
40 g sviesto
1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu
Papuošimas:
Šviežių uogų: šilauogių, braškių
Šviežių mėtos lapelių
Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles subadyti šakute. Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.
Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės. Įberti vanilinės cukraus pudros. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija. Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius. Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...