Vištiena – iškylautojų mėgstamiausia (trys pikantiški receptai)

  • Teksto dydis:

Be abejonės, tai populiariausia mėsa: skani, neriebi, lengvai ir greitai paruošiama, mėgstama ir suaugusiųjų, ir vaikų. Ir vasaros "kavinėse" ant žarijų kepta vištiena – mėgstamiausia, ypač jei paruošta išskirtinio ir neįprasto skonio marinate. Puikus sprendimas – nusipirkti majonezą arba padažą, kurį galite naudoti ir marinuoti, ir iškeptai mėsai pagardinti.

Švelnaus skonio šašlykai

1 kg vištienos filė,

1 svogūno galvutė,

2 skiltelės česnakų,

200 g majonezo "Exclusive",

1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens,

žiupsnis maltų raudonųjų paprikų,

1 šaukštelis druskos.

Supjaustykite mėsą vienodais gabaliukais. Sutarkuokite nuluptus svogūną ir česnakus, sumaigykite gautą tyrelę su vištiena. Į mineralinį vandenį suberkite druską, paprikas, sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Užpilkite ant vištienos ir palikite kelioms valandoms vėsioje vietoje pasimarinuoti. Suvėrę ant iešmų kepkite nedidelėje kaitroje maždaug 20 min.

Riešutinis padažas

3–4 skiltelės česnakų,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

200 g majonezo "Exclusive",

100 g lazdyno riešutų,

druskos, pipirų, cukraus pagal skonį.

Nuluptus česnakus smulkiai sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi. Sudėkite majonezą, nuluptus ir sumaltus riešutus, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.

Pikantiška vištos krūtinėlė

2 vištos krūtinėlės,

4 skiltelės česnakų,

0,5 citrinos sulčių,

1 citrinos nutarkuota žievelė,

2 šaukštai padažo "China Grill",

2 šaukštai aliejaus,

1 šaukštas medaus,

druskos, maltų pipirų.

Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus: išspaustus česnakus, citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, padažą, medų, aliejų, druską ir pipirus. Šia mase apliekite vištieną. Galite marinuoti arba dubenyje, arba maišelyje. Laikykite šaltai 2 val. Kepkite vidutinėje kaitroje apie pusvalandį. Patiekite su "Daumantų" padažu "China Grill".

Rytietiško skonio vištos sparneliai

16 vištos sparnelių,

3–4 česnakų skiltelės,

gabalėlis imbiero šaknies,

3 šaukštai padažo "Asia",

1 šaukštelis maltos paprikos,

0,5 šaukštelio maltų pipirų,

1 šaukštelis druskos.

Sparnelius nuplaukite, nusausinkite. Paruoškite smulkintų česnakų, tarkuoto imbiero, paprikos, pipirų, druskos mišinį, įdėkite padažo "Asia", gerai išmaišykite. Gauta mase apliekite sparnelius, gerai pagniaužykite ir palikite vėsiai pasimarinuoti kelias valandas. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 20 min. Patiekite su "Daumantų" padažu "Asia".



NAUJAUSI KOMENTARAI

reklama

reklama portretas
viskas kazkodel su chemikaliniais padazais, nejau nera naturaliu prieskoniu ir padazu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių