Antžemiška: keleivis pro lėktuvo langą nufotografavo paslaptingos būtybės miražą

  • Teksto dydis:

Keleivinio lainerio keleivis 10 km aukštyje užfiksavo kadrą, kurį matant gyvai, ko gero, net ir "kailis pašiurpti" gali. Pro iliuminatorių keleivis išvydo debesų paviršiumi žygiuojančią milžinišką būtybę.

Kai kurie internautai jau spėjo ją pakrikštyti robotu iš 1999 m. animacinio filmo "The Iron Giant" (Plieninis Milžinas).

30-metis programinės įrangos vadybininkas iš Airijos Nickas O'Donoghue avialinijų "EasyJet" skrydžių keliavo iš Austrijos į Airiją, kai staiga tolumoje ant debesų šydo pastebėjo keistą figūrą. Keleivis įsijungė fotoaparatą ir nieko nelaukdamas įamžino debesimis vaikščiojusį mįslingą milžiną.

"Skridau namo iš Austrijos, mano vieta buvo prie iliuminatoriaus, o šalia sėdėjo du kolegos, – apie įsimintiną skrydį pasakojo įspūdingo reginio autorius. – Draugai pliurpė visokias nesąmones, o aš žiūrėjau pro langą – ką daugiau daryti? Staiga tolumoje pastebėjau priešais mus juoduojančią kažkokią figūrą. Kai lėktuvas priskrido arčiau, figūra pasirodė visu gražumu."

"Paklausiau už manęs sėdinčių damų, ar jos irgi mato tą patį, ką ir aš – nebuvau tikras tuo, ką matau, – prisimena airis. – Pažvelgusios pro iliuminatorių keleivės irgi apstulbo. Tuomet aš įsijungiau fotoaparatą ir, kai lėktuvas skrido pro šalį, keletą kartų nufotografavau tą būtybę ant debesų."

"Juodasis siluetas matėsi apie porą minučių, nors buvo tolokai nuo mūsų lėktuvo, – pasakoja įspūdingų kadrų prišaudęs lėktuvo keleivis. – Man asmeniškai ta žmogysta buvo panaši į "Michelin" logotipo žmogeliuką, bet, jei atvirai, aš nė neįsivaizduoju, kas ten galėjo būti iš tikrųjų."

"Kai kuriuose komentaruose perskaičiau, kad tai galėjo būti dūmų tumulai – jų šiluma iškėlė juos virš debesies, – sako N. O'Donoghue. – Bet man taip neatrodo. Ar galėjo dūmai būti tokie vientisi? Manyčiau, ten buvo tiesiog keistos formos debesis – ir tiek. Tiesa, būtų įdomu išgirsti apie debesis išmanančio specialisto nuomonę ir komentarą."

Ne taip seniai, prieš porą mėnesių Kinijoje tūkstančiai žmonių danguje stebėjo kitą su debesimis artimai susijusį optinį reiškinį. Jiangksi ir Foshano gyventojai liko be žado, ant debesų išvydę dangoraižių bokštus ir smailes. Nors tąkart buvo manančių, kad virš Kinijos trumpam buvo atsivėrusi paralelinė visata, vis dėlto meteorologai paaiškino, kad kinai tąkart grožėjosi ypač įspūdinga optine iliuzija, kuri vadinama Fata Morgana arba tiesiog miražu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių