Austrijoje karvėms kabins ne varpelius, o GPS seklius

  • Teksto dydis:

Vieno ūkininko karvės vakarinėje Austrijos dalyje savo tradicinius varpelius pakeis GPS sekliais po to, kai netoliese esančio vasarnamio savininkas pasiskundė, kad triukšmas erzina jo svečius.

Atrodytų, kad švelnus karvių varpelių tilindžiavimas yra tokia pat neatsiejama Alpių kraštovaizdžio dalis, kaip ir didingos kalnų viršūnės bei mediniai kaimo nameliai, tačiau šis triukšmas vasarnamio savininką Guenterį Fricką (Giunterį Friką) praėjusią vasarą privertė pareikšti kaltinimus ūkininkui Engelbertui Laengle (Engelbertui Lionglė).

Kaskart gerdamos vandenį iš metalinės girdyklos, įrengtos lauke netoli jo namelio vaizdingame Forarlbergo žemės Cvišenvaserio mieste šalia sienos su Šveicarija, karvės kelia „pragarišką triukšmą“, tuomet pareiškė teismui G. Frickas.

Tačiau E. Laengle, kurio šeima ūkininkavimu verčiasi jau 300 metų, tvirtino, kad varpeliai yra būtini, nes padeda surasti jo bandą.

Galiausiai susiginčijusiems kaimynams pavyko taikiai išspręsti savo nesutarimą: G. Frickas paklos 3 tūkst. eurų, kad karvėms būtų parūpinti tylūs sekimo įtaisai.

„Tikiuosi, naudotis GPS ūkininkui bus išties smagu“, – pareiškė jis valstybiniam televizijos kanalui ORF.

Šiuo sprendimu „paisoma abiejų šalių interesų“, pažymėjo E. Laengle advokatas Josefas Lerchneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių