Baigtas rekordinis skrydis per Ramųjį vandenyną

  • Teksto dydis:

Dujų pripildytas balionas, kurį pilotavo amerikietis ir rusas, šeštadienį saugiai nusileido vandenyse prie Meksikos krantų, užbaigęs savaitę trukusį ir neoficialiai du pasaulio rekordus pagerinusį skrydį per Ramųjį vandenyną.

Troy Bradley (Trojus Bredlis) iš Albukerkės Naujojoje Meksikoje ir antrasis pilotas, rusas Leonidas Tiuchtiajevas savo balionu „Two Eagles“ nusileido netoli Posa Grandės Meksikos Pietų Žemutinės Kalifornijos valstijoje, po šešias dienas, 16 valandų ir 38 minutes trukusio skrydžio, kurio metu įveikė 10 696 km, sakoma skrydžio organizatorių pareiškime.

„Dviem ereliais“ vadinami T.Bradley ir L.Tiuchtiajevas iš Sagos Pietų Japonijoje išskrido sausio 25 dieną, siekdami skrydžio dujų pripildytu balionu nuotolio ir laiko pasaulinių rekordų.

Abu rekordus dar reikia patvirtinti, kad jie taptų oficialūs.

Ankstesnis nuotolio rekordas buvo beveik 8 383 km, pasiektas per vienintelį ankstesnį pilotuojamą dujinių balionų skrydį per Ramųjį vandenyną 1981 metais. Ankstesnis tokių balionų skrydžių trukmės rekordas, kurį 1978 metais pasiekė Atlanto vandenyną perskridusi komanda, buvo maždaug 137 valandos.

„Two Eagles“ balionas, kurį į viršų kėlė tik uždara helio dujų kamera, skiriasi nuo karšto oro balionų ir hibridinių, vadinamųjų Roziere'o (Rozjero) balionų, kuriuose naudojami ir karštas oras, ir lengvesnės už orą dujos. Roziere'o balionai kol kas yra nuskridę didžiausius atstumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių