Bausmė brakonieriui – kartą per mėnesį žiūrėti animacinį filmą „Bembis“

  • Teksto dydis:

Misūrio valstijoje vienas teisėjas praeitą savaitę skyrė vienam užkietėjusiam brakonieriui daug kartų peržiūrėti animacinį filmą „Bembis“ (Bambi) – klasikinę studijos „Walt Disney“ juostą, pasakojančią graudžią istoriją apie stirniuką, kurio motiną nušovė medžiotojas.

Davidas Berry Jr. (Deividas Beris jaunesnysis), be metų trukmės įkalinimo bausmės, turės per šį laikotarpį bent kartą per mėnesį peržiūrėti „Bembį“. Teisėsaugos pareigūnai nurodė, kad šis nuosprendis buvo paskelbtas atlikus „vieną didžiausių tyrimų dėl brakonieriavimo“.

D. Berry ir du jo giminaičiai buvo suimti ir apkaltinti per trejus metus neteisėtai sumedžioję šimtus elnių, sakoma gruodžio 13-ąją paskelbtame bausmę paskyrusios Misūrio aplinkosaugos valdybos pranešime.

„Tie elniai buvo trofėjiniai patinai, sumedžioti neteisėtai, daugiausiai naktimis – dėl savo galvų, o elnių kūnai buvo bergždžiai paliekami“, – sakė Misūrio Lorenso apygardos prokuroras Donas Trotteris (Donas Troteris).

D. Berry medžiotojo pažymėjimas jau anksčiau buvo atimtas už pažeidimus; jam buvo skirtas bandomasis laikotarpis.

Studijos „Walt Disney Company“ 1942 metų rugpjūtį išleistas „Bembis“, pasakojantis apie stirniuką didelėmis akimis ir jo rūpestingą motiną, jaudino daugelio kartų vaikus.

Tačiau sukrečiantis mažylio Bembio, susirietusio šalia medžiotojų nušautos motinos, vaizdas tapo viena įsimintiniausių scenų per kino istoriją. Kritikų nuomone, šis pavaizdavimas paskatino pralaužti tabu pokalbiams apie mirtį ir padėjo daugeliui vaikų įveikti jų patirtą netekties skausmą.

Ši „Bembio“ scena laikoma viena liūdniausių kino pasaulyje. Dėl jos JAV žurnalas „Time“ netgi įtraukė „Bembį“ tarp 25 visų laikų geriausių siaubo filmų sąrašą – kartu su „Frankenšteinu“ (Frankenstein), „Egzorcistu“ (The Exorcist) ir „Gyvųjų numirėlių naktimi“ (Night of the Living Dead).

Teisėjas Robertas George'as (Robertas Džordžas) pasiuntė D. Berry metams už grotų ir nurodė, kad Lorenso apygardos kalėjimas organizuotų „Bembio“ peržiūras nuteistam brakonieriui.

Iš viso 14 žmonių pateko į teisėsaugos akiratį per kelerius metus vykdytą neteisėtos medžioklės Misūryje, Kanzase, Nebraskoje ir Kanadoje tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių