Britanijoje aštriadantė katė terorizuoja laiškanešį

  • Teksto dydis:

Britų laiškanešiams dažniausiai rūpesčių sukelia šunys, besitaikantys įkasti į ranką, bet viename name siaubą jiems kelia katė, net pagrasino, kad nebeaptarnaus šio namo.

Karališkasis paštas „Royal Mail“ ketverių metų katės Belos (Bella) savininkus raštu perspėjo – jeigu jie neapribos savo katės judėjimo, laiškai nebebus nešami į pašto dėžutę.

„Jūsų laiškininkas pranešė paštui, kad, kai jis įkiša korespondenciją pro angą laiškams, katė nagais čiumpa jį, tada kyla sužeidimo grėsmė laiškininko pirštams“, – nurodoma tame rašte, apie kuriį pranešė laikraštis „The Times“.

Katės savininkė Laura Lowe (Lora Louv), dviejų vaikų mama, gyvenanti netoli Bristolio Anglijos pietvakariuose, sakė, kad iš pradžių jai buvę sunku patikėti, kad jos „tingi“ juodai balta katė galėtų užpulti paštininką.

„Pastebėjau kraujo prie pašto dėžės, – nedaug, bet aiškios dėmės. Pamaniau, kad paštininkas įsipjovė aštriu popieriaus kraštu“, – parašė ji laikraščiui.

„Bela nesupranta, kad daro kažką negero, ji mano, kad tai žaidimas, kai mėgina krapštyti pro angą laiškams įkištus daiktus“, – pridūrė L.Lowe.

„Royal Mail“ atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad pasikalbėjus su Belos savininkais, šie sutiko įrengti pašto dėžę išorėje, kad „paštininkas galėtų saugiai padėti siuntą“.

Šiaip laiškanešius dažnokai puldinėja gyvūnai, todėl pastaruoju metu „Royal Mail“ aprūpino laiškanešius specialiomis plastiko liniuotėmis, kuriomis galima laiškus įmesti ir nekišant į vidų pirštų.

„Tiesa, incidentų su katėmis būna retai, bet šunys laiškininkus ir moteris per 2014-2015 metus puolė beveik 3000 kartų“, – sakė pašto atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių