Britanijoje žmona po skyrybų gavo rekordinę 425 mln. eurų sumą

  • Teksto dydis:

Vieno Londono finansininko žmona po skyrybų ketvirtadienį gavo 337 mln. svarų (425 mln. eurų) sumą – vieną didžiausių, sutartų Didžiosios Britanijos teismuose.

Detalės apie JAV gimusiai 49 metų Jamie Cooper-Hohn (Džeimi Kuper-Hon) skirtą sumą pasirodė po to, kai advokatams prieš galutinį sprendimą buvo pateiktas nutarties projektas.

J.Cooper-Hohn advokatai, kaip pranešama, svarsto galimybes teikti apeliaciją ir siekti dar didesnės sumos.

J.Cooper-Hohn po 15 santuokos metų nusprendė nebegyventi su 48 metų ribotos rizikos fondo vadovu Chrisu Hohnu (Krisu Honu) ir abu jie kovojo dėl turto, kuris yra vertinamas daugiau kaip 700 mln. svarų.

Ch.Hohnas siūlė žmonai ketvirtadalį turto, bet ji įrodinėjo, kad jų turtas yra partnerystės rezultatas.

J.Cooper-Hohn ir Ch.Hohnas, kurie susipažino studijuodami Harvardo universitete ir turi keturis vaikus, įsteigė labdaros fondą „Children's Investment Fund Foundation“, kuris padeda neturtingiesiems besivystančiose šalyse.

Ch.Hohnas, teisės firmos sekretorės ir automobilių mechaniko sūnus, kaip pranešama, 2006-2011 metais išdalijo beveik 1 mlrd. svarų.

Šiemet jis buvo įšventintas į riterius už nuopelnus filantropijai ir tarptautinei plėtrai.

„Esu neįtikimas pinigų darytojas“, – teismui sakė Ch.Hohnas, tačiau pridūrė, kad jam „iš tikrųjų pinigai nerūpi“ ir kad jie neatneša laimės.

Teisės ekspertai sakė, kad šiame skyrybų susitarime numatyta suma yra viena didžiausių Britanijoje, tačiau sunku pasakyti, ar pati didžiausia, nes apie dar didesnes sumas galėjo ir nebūti paskelbta viešai.

Tačiau minima suma gerokai pranoksta anksčiau Britanijoje rekordu laikytą skyrybų sumą – 2011 metais rusų oligarcho Boriso Berezovskio buvusiai žmonai Galinai Bešarovai skirtus 165-220 mln. svarų.


Šiame straipsnyje: skyrybosturtaspinigaifinansai

NAUJAUSI KOMENTARAI

oioijoj

oioijoj portretas
brangi gyvanšlė bet ar bus laiminga dar neaišku
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių