Danguje pastebėtas D. Britanijos žemėlapio formos debesis

  • Teksto dydis:

Neseniai danguje buvo pastebėtas Jungtinės Karalystės kontūrus primenantis debesis, kurį Rytų Midlandse įamžino Hadersfildo fotografas Golcaras Mattas (Golkaras Matas) ir pateikė BBC orų stebėtojų svetainei.

BBC orų pranešėja Alina Jenkins (Alina Dženkins) pakomentavo, kad tai paprastas kamuolinis debesis, kurių danguje pasitaiko įvairių formų.

„Jie susiformuoja saulei šildant orą (žemės) paviršiuje, – sakė ji. – Tada oras pakyla, atvėsta ir kondensuojasi, sudarydamas vatos gumulus primenančius debesis, dažnai įgaunančius įdomias formas“.

„Kiek kartų esame pagalvoję, kad debesis primena dramblį ar traukinį? – kalbėjo orų pranešėja. – Truputį anksčiau jis būtų buvęs kiek didesnis, tačiau dienai einant į pabaigą oras pradėjo vėsti ir jis pradėjo skilinėti, trumpam įgaudamas Jungtinės Karalystės kontūrų formą“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ šią nuotrauką pakomentavęs Andrew Yeungas (Endriu Jungas) parašė: „Taip atrodo kietasis „Brexit““.

„Nutekintos nuotraukos, kaip JK daro „Brexit“, – jam paantrino Dru Lawsonas (Dru Losonas)

„Aš žinau, į ką tai panašu, bet matau tik vaiduoklį iš filmo „Vaiduoklių medžiotojai“ įžanginės bibliotekos scenos“, – parašė Christopheris Broadbentas (Kristoferis Brodbentas).

Neseniai žiūrovai paskelbė ir daugiau įdomių dangaus nuotraukų, įamžinę lėktuvo „Concorde“ formos debesį ir labai retą mėnulio vaivorykštę, kuri atsiranda dėl mėnulio skleidžiamos šviesos dispersijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių