Dešimtmetis magas iš Vokietijos savo pasirodymų siužetus kuria pats

  • Teksto dydis:

Dešimtmetis Maxas Schmalhoferis, arba Magic Maxl, yra jauniausias „Magų draugijos“ – Vokietijos iliuzionistų bendruomenės – narys. Nuo penktojo gimtadienio magijos triukais susidomėjęs berniukas į savo pasirodymus dabar jau sukviečia daugiau nei 800 žiūrovų ir jau yra pelnęs didžiausių magijos profesionalų pripažinimą.

„Man patinka nustebinti žmones, kad jie sušuktų: oho, kaip jis tai padaro? Tai – nuostabiausia magijos dalis“, – įsitikinęs dešimtmetis.

M. Schmalhoferis mokosi Dachau, netoli Miuncheno. Jis – ketvirtokas. Grįžęs namo po pamokų jis kasdien po kelias valandas skiria savo hobiui. Magic Maxl – toks jo sceninis vardas – turi savo iliuzionisto kambarį, kuriame kaupia rekvizitą ir išbando naujus triukus.

„Per penktąjį gimtadienį močiutė man padovanojo mago rinkinį. Taip viskas ir prasidėjo“, – pasakoja jaunasis magas.

Magic Maxl turi ir savo iliuzionisto lagaminą. Šiuo metu jame guli „Oktoberfest šou“ pasirodymui reikalingi daiktai. Pernai su šia programa jis nugalėjo Vokietijos jaunųjų iliuzionistų varžybose. Tuomet jam buvo devyneri ir jis tapo jauniausiu Vokietijos „Magų draugijos“ nariu.

„Jis gimęs būti scenoje. Prieš auditoriją niekada nesijaudina, scenoje jaučiasi kaip namie. Man atrodo, jis turi viską, ko reikia, kad taptų puikiu iliuzionistu“, – pastebi jo mama.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių