„Hogvartso ekspresas” išgelbėjo škotų šeimą

  • Teksto dydis:

Filmuose apie Harį Poterį matytas garo lokomotyvo tempiamas traukinys penktadienį išgelbėjo namelyje prie ežero įstrigusią škotų šeimą, netekusią savo valties.

„Hogvartso ekspresas“, filmuose veždavęs į mokyklą jaunuosius burtininkus, pūškuoja itin vaizdingu maršrutu Škotijos Hailando regione.

Penktadienį jis neplanuotai sustojo, kad paimtų šešių asmenų šeimą, kurios kanoją nusinešė audra.

Jonas Cluettas (Džonas Kluetas), jo žmona ir keturi 6–12 metų vaikai buvo apsistoję namelyje prie Loch Eilto ežero, bet atsibudę pamatė, kad jų kanojos ežere nebebuvo.

Kadangi iki šeimos automobilio reikėjo eiti kelis kilometrus per pelkėtą vietovę, J.Cluettas paskambino policijai ir paklausė, ar galėtų sulaukti kokios nors pagalbos.

„Policininkas pasakė: „Susitarėme, kad kitas pro šalį važiuosiantis traukinys sustotų paimti jūsų – ir nepatikėsite, bet tai bus „Hogvartso ekspreso“ garvežys. Jūsų vaikams patiks“, – sekmadienį pasakojo jis.

J. Cluetto teigimu, jo vaikai, knygų ir filmų apie Harį Poterį gerbėjai, buvo „tikrai sužavėti“ šio nuotykio.

„Jie žino filmus apie Harį Poterį ir tai, kad jie buvo nufilmuoti Hailande, – teigė jis. – Tačiau jie savo galvose visko nesusiejo, kol nepamatė to traukinio.“

Vidurio Škotijoje esančio Sterlingo bažnyčios pastorius J. Cluettas išreiškė viltį, kad kas nors suras jo kanoją, ir ši istorija turės tikrai laimingą pabaigą.

„Ji kažkuriuo metu pasirodys. Tas daiktas yra 4,9 m ilgio, raudona ir plūduriuoja“, – nurodė jis.


Šiame straipsnyje: Hogvartso ekspresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių