Indijoje išžaginta 10-metė pagimdė mergaitę

  • Teksto dydis:

Indijoje 10-metė išžaginimo auka, kuriai šalies Aukščiausiasis Teismas neleido atlikti aborto, pagimdė mergaitę, ketvirtadienį pranešė gydytojas.

Mergaitę, kurios vardas neskelbiamas dėl teisinių priežasčių, kaip įtariama, kelis kartus išžagino dėdė, kuris dabar yra areštuotas.

Praėjusį mėnesį mergaitės tėvai paprašė šalies aukščiausios instancijos teismo leisti jai atlikti vėlyvą abortą, bet prašymas buvo atmestas. Pagal Indijos įstatymus abortų nebegalima atlikti po 20 nėštumo savaitės, nebent iškyla pavojus motinos ar vaiko gyvybei.

„Ji šiandien (ketvirtadienį) pagimdė per cezario pjūvio operaciją. Ir mergaitė, ir jos kūdikis laikosi gerai“, – naujienų agentūrai AFP telefonu iš Indijos šiaurėje esančio Čandigarho miesto sakė gydytojas Dasari Harishas (Dasaris Harišas).

„Operacija vyko be netikėtumų. Nebuvo jokių komplikacijų. Kūdikis svėrė 2,2 kg ir kol kas yra naujagimių intensyviosios slaugos skyriuje“, – sakė jis.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI) pranešė, kad mergaitė nežino pagimdžiusi kūdikį ir kad tėvai nusprendė atiduoti kūdikį įvaikinti.

Mergaitės tėvai jai pasakė, kad jos pilve yra akmuo ir kad reikėjo operacijos jam pašalinti, sakoma PTI pranešime.

Indijos statistikos duomenys dėl seksualinio smurto nepilnamečių atžvilgiu yra baisūs: 2015 metais buvo užregistruota 20 tūkst. išžaginimo ar seksualinės prievartos prieš nepilnamečius atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių