Avino gyvybę išgelbėjęs kirpėjas pasiekė rekordą

  • Teksto dydis:

Australas avių kirpėjas Ianas Elkinsas, nukirpęs vieno avino vilną, išgelbėjo jo gyvybę ir tuo pačiu pasiekė rekordą. Jo vilna buvo taip peraugusi, kad kėlė pavojų gyvybei, rašo CNN.

Milžiniškas avinas vietinių žmonių, kurie jį rado sostinės Kanberos pakraštyje, buvo pavadintas Chrisu. Nuo svorio avinas vos galėjo paeiti. I. Elkinsas pasisiūlė apkirpti šį milžinišką gyvūną.

Prieš šią procedūrą avinui buvo suleisti raminamieji. Po 45 minutes trukusio kirpimo Chrisui buvo pašalintas 47 centimetrų storio vilnos sluoksnis, kuris svėrė net 40 kilogramų.

Šis avinas lengvai pralenkė buvusį rekordininką iš Naujosios Zelandijos. Tą kartą, 2004 metais, avinas, vardu Šrekas, buvo rastas urve. Jo vilna svėrė 27 kilogramus.

„Nemanau, kad šis avinas buvo kirptas anksčiau, – apie Chrisą kalbėjo keturiskart Australijos avių kirpimo čempionas I. Elkinsas. –  Jam tikriausiai yra 5-6 metai. Nesakyčiau, kad jo vilna yra labai aukštos kokybės, bet nėra ko tikėtis po tiek laiko, praleisto krūmynuose.“

Gyvūnų apsaugos specialistai teigia, kad avinai kaip Chrisas, kuris yra merinosų veislės, auginami specialiai dėl jų vilnos. Jie privalo būti kerpami reguliariai, nes kitaip gali kilti begalė sunkumų bei sveikatos problemų.

Vidutiniškai avį apkirpti trunka keletą minučių, o jos vilna sveria apie 5 kilogramus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių