Išgelbėtos lapės tapo geradario bičiulėmis

  • Teksto dydis:

Lapes visi pažįsta kaip laukinį, kartais net kenkėjišką gyvūną, kurį būtų sunku įsivaizduoti auginamą namuose. Vis dėlto taip atrodo ne kiekvienam. Patsy Gibbonsas iš Airijos tapo trijų lapių globėju.

Airis pripažįsta, kad to neplanavo, tačiau likimas susiklostė taip, kad jo augintinių kompaniją papildė net trys lapės: Grainnė, kuriai septyneri metai, penkerių Minnė ir 11 mėnesių Henris.

Pirmoji jo globotine tapo Grainnė, kurią, paliktą dėžėje prie vienos ligoninės durų, rado P. Gibbonso sesers vyras. Grainnė buvo sužeista, jai reikėjo prieglobsčio. "Gyvūnėlis buvo labai sulysęs, tad mano svainis pasiūlė, kad jai padėtume. Aš nuvežiau Grainnę pas vietinį veterinarą ir nuo tada ja rūpinuosi", – pasakojo P. Gibbonsas.

Miestelyje pasklido kalbos, kad geraširdis Patsy rūpinasi lape, tad kartą vienai gyventojai radus Minnę, ilgai galvoti, kam nunešti šį gyvūną, nereikėjo. Lapė pas gyvūnų mylėtoją pakliuvo būdama vos vieno mėnesio. Panaši istorija buvo ir su jauniausiu Henriu – jis vyro globon pateko užpults šuns.

Vyriškis tvirtina neturintis planų auginti dar daugiau gyvūnų, mat be trijų lapių augina ir 28 vištas, 12 ančių, du šunis ir dvi kates.

"Dabar daugelis klausia manęs patarimų, kaip rūpintis lapėmis, – pasakojo P. Gibbonsas. – Aš ne ekspertas, aš vis dar kiekvieną dieną mokausi, tačiau esu laimingas galėdamas patarti."

Patsy Gibbons Foxes from Dylan Vaughan on Vimeo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių