Japonija vis dar kenčia traškučių krizę

  • Teksto dydis:

Bulvių traškučių mėgėjai Japonijoje kenčia ir panašu, kad jų kančioms nematyti galo.

Dėl nesėkmingo derliaus Hokaide – pagrindiniame šalies bulvių auginimo regione, kuriam pernai rugpjūtį teko atlaikyti net keturis taifūnus ir jų skaičius buvo didžiausias per visą prieš daugiau kaip 100 metų pradėtų stebėjimų istoriją, – šalyje atsirado bulvių traškučių deficitas.

Traškučių gamintojai „Calbee“ ir „Koikeya“ buvo priversti nutraukti kai kurių traškučių rūšių, įskaitant ir kai kurias populiariausiąsias, gamybą.

Internete galima rasti nuotraukų iš Japonijos parduotuvių, kuriose matyti tuščios traškučių lentynos. Tuo tarpu kai kurie apsukrūs gyventojai bando pasinaudoti šia „krize“ ir traškučius parduoda interneto aukcionuose, tiesa, kelis ar net keliolika kartų brangiau negu jie paprastai kainuoja parduotuvėse.

„Calbee“, didžiausia Japonijos užkandžių gamintoja, nuo balandžio vidurio visoje šalyje arba kai kuriuose regionuose nutraukė prekybą maždaug 30 rūšių traškučiais.

„Nežinome, kada galėsime atnaujinti gamybą, – pareiškė įmonės atstovas spaudai Masaya Kawase (Masaja Kavasė). – Bulvių derlius nuimamas tik kartą per metus.“

Deficito problemą dar paaštrina bulvių importą reglamentuojančios vyriausybės taisyklės, kurių yra išties nemažai.

Japonija su traškučiais paprastai nėra asocijuojama, tačiau iš šalies traškučių gamintojų duomenų matyti, kad jų metiniai pardavimai sudaro beveik 163 mlrd. jenų (1,46 mlrd. JAV dolerių).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių