Japonijoje vienatvė bus gydoma kedėmis

  • Teksto dydis:

Kiekvieno žmogaus gyvenime būna momentų, kai žūtbūt reikia apkabinimo, ir viena japonų kompanija dabar pristatė kėdę, kuri visuomet pasirengusi pasiūlyti paguodžiantį glėbį.

„Ramybės kėdė“ yra didžiulės skudurinės lėlės formos, su draugišku veidu ir žavinga skrybėle, bet svarbiausia tai, kad ji turi ilgas rankas, kuriomis gali meiliai apkabinti joje sėdintį žmogų.

„Ji suteikia saugumo jausmą. Naudotis ja gali visi, bet ji sukurta vyresniems žmonėms“, – sakė „UniCare“, kuri pardavinėja šias kėdes, atstovas.

Maždaug ketvirtadalis Japonijos gyventojų šiuo metu yra vyresni nei 65 metų, o ateinančiais dešimtmečiais šis skaičius turėtų išaugti iki 40 procentų.

Kėdė kainuoja 46 tūkst. jenų (419 dolerių); be to, yra jos versija, pritaikyta tiems, kas sėdi invalido vežimėliuose.

Be specialių transporto priemonių, lovų ir tualetų, kurie eksponuojami tris dienas truksiančioje Tarptautinėje namų slaugos ir reabilitacijos parodoje Tokijuje, yra ir daug neįprastų produktų, kurie skirti pagyvenusių žmonių, vis dažniau gyvenančių vienatvėje, nuotaikai pakelti.

„UniCare“ kėdės „Life Rhythm Dolls“ yra užprogramuojamos priminti savo savininkams tam tikru dienos metu išgerti vaistus ar nueiti į tualetą.

„Jos paguodžia žmones, kurie gyvena vieni – jos gali su jais kalbėtis, juos apkabinti. Jos taip pat leidžia japonišką muziką, kuri atrodo nostalgiška vyresniems žmonėms“, – sakė kompanijos atstovas.

Parodoje taip pat eksponuojami ruonių jauniklius vaizduojantys robotai „Paro“, kurie nuo 2004 metų sulaukia didelio dėmesio.

Mieli animatroniniai ruoniukai, kuriuos sukūrė japonų automatikos pionierė AIST, sudaro sąlygas žmonėms, kurie dėl daugiabučių taisyklių negali laikyti gyvų augintinių, mėgautis raminančia robotinės būtybės draugija.

„Tikri gyvūnai gali įbrėžti ir pakakoti, bet šitas to nepadarys“, – sakė darbuotojas prie „Paro“ stendo.

Tikroviškai atrodantis ruoniukas reaguodamas į aplinką gali judėti, cypsėti, užmerkti ir atmerkti akis, ir net supykti, jei jį baksnosi.

Šiuo metu visame pasaulyje naudojama 3 tūkst. šių gauruotų elektroninių ruoniukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių