Kaip gyventi krašte, kur policijos tiesiog nėra?

  • Teksto dydis:

Ar įsivaizduojate gyvenimą vietoje, kurioje nebūtų įmanoma prisišaukti policijos? Kiekvienas vagis galėtų saugiai pabėgti žinodamas, kad gatvėje jo niekas nesustabdys, žmonės net nesivargintų skambinti policijai – juk pagalbos nesulauks, o ir pažeidėjų keliuose niekas nekontroliuotų. Manote, kad įsivyrautų chaosas? Vienas miestelis JAV nuo šiol taip ir gyvena.

Tiesa, ne vienas miestelis, o ištisos apylinkės. Tačiau jokio chaoso ten nėra. Vienas miestelis, originaliai vadinamas Sand Point (apie 1000 gyventojų), Aleutų salose visai neseniai neteko savo policijos. Taip nutiko dėl to, kad visi pareigūnai, kurių tebuvo trys, atsistatydino vienas po kito. Kadangi sala, kurioje įsikūrusi Sand Point gyvenvietė, yra nuošali, pasiskolinti pareigūnų iš kitų vietovių buvo neįmanoma. Nors vėliau buvo atsiųstas naujas policijos nuovados vadovas, kad pasirūpintų naujų darbuotojų priėmimu, keletą dienų čia apskritai nebuvo policijos. Ir jokios galimybės ją prisišaukti. Kaip susitvarkė miestelis?

Žmonės nevengia nešiotis ginklų. Tokiuose vietovėse asmeninis saugumas yra kiekvieno reikalas.

Be jokios dramos ir rūpesčių. Gyvenimas tekėjo sava vaga, o 911 skambučių centrą skambinę žmonės sulaukė... patarimų. Apiplėšimų banga neprasidėjo ir tai nieko nestebina. Juk miestelis su trimis policijos pareigūnais ir taip su saugumo iššūkiais turėjo tvarkytis pats. Parduotuvių kasininkai beveik visada yra ginkluoti, o ir bankų apsauga visada yra pasiruošusi. Ir žmonės nevengia nešiotis ginklų. Tokiuose vietovėse asmeninis saugumas yra kiekvieno reikalas.

Tokių bendruomenių yra daugybė ir kitose valstijose. Ar patikėtumėte, kad kai kur vietinis šerifo biuras kiekvieną dieną dirba labai ribotą laiką, o po to visi tiesiog išsivaikšto? Egzistuoja gyvenviečių, kur prisikviesti policiją nakties metu yra beveik neįmanoma. Įvykus didesniems nusikaltimams pagalba atvyktų iš didžiųjų centrų, bet tai užtruktų. Vėlgi, tai viena iš daugelio priežasčių, kodėl beveik kiekvienuose namuose rasite šaunamuosius ginklus.

Gyvenimas nuošaliose Aliaskos salose nėra lengvas. Nemažą visuomenės dalį kamuoja skurdas, bedarbystė, kitos socialinės problemos. Išvykti nors trumpam nėra lengva. Skaičiuojama, kad nuvykti iš kai kurių Aleutų salų į valstijos sostinę Ankoridžą ir atgal kainuoja maždaug 1000 dolerių. Policijos pajėgų trūkumas – mažiausia tokių bendruomenių problema, labiau dominanti aplinkinius nei pačius salų gyventojus. Vietovėje trūksta darbo, ekonominė veikla yra labai lėta, sunku išvykti ir ne vienas jaunas žmogus svajoja apie žemyninės JAV dalies miestų patogumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai nachujam kaimui milicijos nuovados?

Anonimas

Anonimas portretas
nuėjus į policiją. pasidomėti. pradėjo. tyčiotis. ne. tik pavogė. triušį. bet. vaikai pro balkoną sulipo. į butą. ir ką. . tylu policija kaifuoja

Anonimas

Anonimas portretas
ir kokia. čia yra. tragedija palangoje jos irgi. nėra pastatas. policijas yra kur knibžda. uniformos bet nebaldoy jose. esantys kūnai neįgalus 30 ir, 31""kvieciau policijos pareigūnai. dėl. pavojingas triušį. iiy. po šiai. diena į nebaldoy1 iiig
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių