Kalnai nebūtini: Paryžiaus centre išbandė slides su varikliu

  • Teksto dydis:

Išradingumo nestokojantis Paryžiaus gyventojas nustebino miestiečius pademonstravęs originalų būdą, kaip galima važinėtis kalnų slidėmis vidury Prancūzijos sostinės.

Netikėtai gausus sniegas Prancūzijos sostinėje suteikė puikių galimybių žiemos sporto mėgėjams, bet turbūt mažai kas tikėjosi pamatyti tokį slidinėjimo būdą. Taip garsiajame Bulonės parke sugebėjimus pademonstravo verslininkas Antoine Tailleferis.

„Idėja uždėti parasparnio variklį ant slidžių – iš tikrųjų visai paprasta. Keista, kad to niekas nesugalvojo. Tiesiog sudėliojau galvoje tokius faktus – yra sniego, o aš ką tik įsigijau naujas slides – todėl reikėjo imti ir išbandyti jas su varikliu“, – pasakoja parasparnių entuziastas A. Tailleferis.

Iš tikrųjų paryžietis nėra labai originalus. Jau daug metų slidinėjimo su varikliu mėgėjai bando pritaikyti šiam reikalui įvairius benzinu ir elektra varomus variklius. Be abejonės, specialiai parasparniams sukurtas, lengvas ir galingas variklis turbūt tinka labiausiai. Bet reikėtų nepamiršti, kad toks 25 kg sveriantis variklis kainuoja apie 6 tūkst. eurų.  

„Tai buvo super, nes dabar galima sukiotis ir visai plokščioje vietoje, patirti pagreitėjimą. Pakanka tik laikyti šį valdiklį. To, aišku, įprastai slidinėjant negali patirti, nes ten tik leidiesi žemyn“, – patirtimi dalijasi A. Tailleferis.

Vis dėlto parasparnių entuziastas perspėja tuos, kurie norėtų pasekti jo pavyzdžiu. Norint sėkmingai valdyti gana galingą variklį su propeleriu reikia tam tikros patirties. Jam pačiam padėjo tai, kad jis nemažai skraidė parasparniu su tokiu varikliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
koks malonumas taip slidineti? Ats. jokio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių