Kamanei iš meno lankų – penkeri

Kultūra besidomintys kauniečiai žino: kamanė gali būti ne tik didokas laukinis vabzdys, nešantis medų.

Profesionalaus meno žinių portalas kamane.lt renka nektarą iš mūzų lankomų pievų. Prieš porą dienų ši Kaune gimusi ir dabar dūzgianti kamanė oficialiai atšventė penkerių metukų gimtadienį. Vakaro dalyviai – Kauno menininkų žiedas – linkėjo kamanei kuo daugiau kultūringai nektaringų augalėlių ir apskristi plačiausius meno laukus.

Portalo vyriausioji redaktorė Vida Savičiūnaitė prisiminė: „Prieš penkerius metus, kai svarstėme, verta steigti tokį portalą ar ne, daug kas sakė, kad internetas yra vaikėzų reikalas. Laikas parodė, kad taip nėra. Mus skaito 25–50 m. amžiaus žmonės – tai yra aktyviausia, smalsiausia visuomenės dalis.“ Dabar portalas sulaukia po 4 tūkst. unikalių lankytojų per parą, per 200 tūkst. atvertimų per mėnesį. Per penkerius metus, redaktorės žodžiais, net ir portalo komentatorių kalba tapo ekologiškesnė – dabar kaip netinkamą jai tenka pašalinti vos vieną kitą komentarą.

Interneto dienraščio ritmu dirbantis portalas kamane.lt vienintelis Lietuvoje kasdien lietuvių ir anglų kalbomis pristato visų rūšių meną ir kultūros politiką. Portalo skaitytojai pasklidę po pasaulį – kas trečias lankytojas skaito kamane.lt tekstus anglų kalba.

„Kamanė – tai toks neprijaukinamas gyvulėlis. Jei gyvuosime, prižadame, kad ir toliau liksime neprijaukinami, nepriklausomi nei nuo partijų, nei nuo kitų grupinių interesų – turiu omenyje ir menininkų grupes. Atstovaujame ne konkretiems žmonėms, o visuomenei“, – pabrėžė V.Savičiūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

shrudas

shrudas portretas
shrudas ta seniai prismirsdusiu menininku kamane.lt. Teisingai daro Kauno diena, kad ta ivyki kisa kuo giliau, kad nesmirdetu niekam

va

va portretas
Teisingai sakote, nereikia eiti ten, kur jauciasi nepadorus jusu kvapas, o jis jauciasi....

nuolatine skaitytoja

nuolatine skaitytoja portretas
kamane.lt tikrai rimtas profesionalaus meno ziniu saltinis, skatina savigarba ir oruma, o kas cia keikiasi -- ju toks gyvenimo budas. Vargsams ir savijauta varginga. Linkiu ilgu metu kamane.lt redakcijai.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių